Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe rector magnificus Elmer Sterken: ‘Universiteit moet nog veel internationaler’

21 februari 2011

De RUG moet zich meer dan ooit strategisch opstellen op de internationale academische markten. Dat zei Elmer Sterken afgelopen vrijdag tijdens zijn installatie als nieuwe rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. ‘Wij moeten alles in het werk stellen om de samenleving duidelijk te maken dat wij ambities hebben. De Rijksuniversiteit Groningen is een brede universiteit die in elke discipline tot de wereldtop wil behoren of daar zo dicht mogelijk bij wil zijn.’

Elmer Sterken ontvangt de ambtsketting
Elmer Sterken ontvangt de ambtsketen. Foto: Elmer Spaargaren

Sterken dankte zijn voorganger Frans Zwarts voor zijn ‘grandioze inzet’ tijdens de ruim acht jaar waarin hij rector was. ‘Je hebt de RUG internationaal op de kaart gezet en de cohesie tussen studenten en staf onvoorstelbaar verbeterd’, sprak Sterken aan het eind van zijn maidenspeech.

‘Yes, we care’

Zwarts drukte zijn opvolger op het hart te blijven investeren in de relatie tussen universiteit en student. ‘Als man van het verleden zeg ik tegen de man van de toekomst: Draag uit dat we om onze studenten geven. Yes, we care!’

Volledige rede prof.dr. Elmer Sterken

Video-verslag rectoraatsoverdracht

Afscheidscadeau Frans Zwarts

Uittredend rector magnificus Frans Zwarts kreeg een fraai cadeau aangeboden: een gedicht gemaakt door Ruth Koops van 't Jagt, voormalig huisdichter van de RUG. Het gedicht werd gepresenteerd in deze animatiefilm van Iris Visser.

Foto's

Tijdens de rectoraatsoverdracht zijn foto's gemaakt door Pjotr Wiese van Live Beaming. Bekijk hier de afbeeldingen van de optocht, de receptie en de feestavond.

Laatst gewijzigd:19 september 2017 12:46
printView this page in: English

Meer nieuws