Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste activiteit Groningen Confucius Instituut: Chinese Martial Arts Culture

09 februari 2011

Het Groningen Confucius Instituut presenteert maandagavond 21 februari haar eerste activiteit: een show in Cultuurcentrum De Oosterpoort waarin een gevarieerd repertoire is te zien met Chinese vechtsporten, maar ook acrobatiek en traditionele Chinese dansvormen, zoals de leeuwendans.

De Chinese Martial Arts Culture show maakt deel uit van een reeks optredens die door heel Europa te zien zal zijn. De voorstelling in Groningen is echter de enige die in Nederland zal plaatsvinden.

Het gaat om een theatervoorstelling die het Hanban instituut, de moeder-organisatie van alle Confucius Instituten, jaarlijks samenstelt ter viering van het Chinese nieuwjaar. De vechtsporten in de show worden gedemonstreerd door echte sporters, waarvan er enkele nationaal kampioen zijn in China.

Het Groningen Confucius Institute wordt dit voorjaar opgericht om de groeiende belangstelling voor China en de Chinese taal en cultuur in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland ondersteunen. Groningen wordt naast Leiden de tweede Nederlandse stad met een dergelijk Chinees cultureel instituut. Wereldwijd bestaan al enige honderden Confucius instituten.

Het Groningse instituut is een samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen, de Gemeente Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen aan de Nederlandse kant en het Hanban instituut en de Communication University China aan Chinese zijde.

Chinese New Year in De Oosterpoort, Groningen

Maandag 21 februari 2011, 20.15 - 21.30 uur

Toegang: 12,50 euro

Kaartverkoop via de RUG-winkel, Oude Kijk in 't Jatstraat 39, Zernikeshop en op 21 februari van 19.00 uur in De Oosterpoort

Noot voor de pers

Meer informatie:  mw. Xuefei Knoester-Cao, directeur Groningen Confucius Instituut

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 11:35

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....