Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste activiteit Groningen Confucius Instituut: Chinese Martial Arts Culture

09 februari 2011

Het Groningen Confucius Instituut presenteert maandagavond 21 februari haar eerste activiteit: een show in Cultuurcentrum De Oosterpoort waarin een gevarieerd repertoire is te zien met Chinese vechtsporten, maar ook acrobatiek en traditionele Chinese dansvormen, zoals de leeuwendans.

De Chinese Martial Arts Culture show maakt deel uit van een reeks optredens die door heel Europa te zien zal zijn. De voorstelling in Groningen is echter de enige die in Nederland zal plaatsvinden.

Het gaat om een theatervoorstelling die het Hanban instituut, de moeder-organisatie van alle Confucius Instituten, jaarlijks samenstelt ter viering van het Chinese nieuwjaar. De vechtsporten in de show worden gedemonstreerd door echte sporters, waarvan er enkele nationaal kampioen zijn in China.

Het Groningen Confucius Institute wordt dit voorjaar opgericht om de groeiende belangstelling voor China en de Chinese taal en cultuur in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland ondersteunen. Groningen wordt naast Leiden de tweede Nederlandse stad met een dergelijk Chinees cultureel instituut. Wereldwijd bestaan al enige honderden Confucius instituten.

Het Groningse instituut is een samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen, de Gemeente Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen aan de Nederlandse kant en het Hanban instituut en de Communication University China aan Chinese zijde.

Chinese New Year in De Oosterpoort, Groningen

Maandag 21 februari 2011, 20.15 - 21.30 uur

Toegang: 12,50 euro

Kaartverkoop via de RUG-winkel, Oude Kijk in 't Jatstraat 39, Zernikeshop en op 21 februari van 19.00 uur in De Oosterpoort

Noot voor de pers

Meer informatie:  mw. Xuefei Knoester-Cao, directeur Groningen Confucius Instituut

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 11:35

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...