Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Best Dissertation Proposal Award voor “creativity under pressure”

Darja Carl wint prijs voor beste onderzoeksvoorstel
05 januari 2011

Darja Carl heeft de Best Research Dissertation Proposal Award van de ANZAM (Australian and New Zealand Academy of Management) voor beste onderzoeksvoorstel gewonnen. Carl is promovenda aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RuG en lid van het Expertisecentrum. Zij nam de prijs vorige week in Australië in ontvangst.

Carl’s promotieonderzoek richt zich op “creativity under pressure”. Creativiteit is van essentieel belang voor het succes van organisaties, zeker wanneer onzekerheid, werkdruk en stress toenemen. In haar onderzoeksvoorstel stelt Carl dat vooral de beleving van werkdruk en stress bepalend zijn voor de creativiteit van medewerkers. Wordt werkdruk als een uitdaging of als een bedreiging ervaren? En welke rol speelt de leidinggevende als het gaat om de beleving van werkdruk en dus uiteindelijk om de creativiteit van medewerkers?

Carl onderzoekt deze vragen de komende jaren zowel in het nieuwe research lab van Economie en Bedrijfskunde als binnen organisaties. Voor meer informatie over dit onderzoek neemt u contact op met Darja Carl.

Laatst gewijzigd:25 oktober 2019 11:09

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...