Best Dissertation Proposal Award voor “creativity under pressure”

Darja Carl wint prijs voor beste onderzoeksvoorstel
05 januari 2011

Darja Carl heeft de Best Research Dissertation Proposal Award van de ANZAM (Australian and New Zealand Academy of Management) voor beste onderzoeksvoorstel gewonnen. Carl is promovenda aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RuG en lid van het Expertisecentrum. Zij nam de prijs vorige week in Australië in ontvangst.

Carl’s promotieonderzoek richt zich op “creativity under pressure”. Creativiteit is van essentieel belang voor het succes van organisaties, zeker wanneer onzekerheid, werkdruk en stress toenemen. In haar onderzoeksvoorstel stelt Carl dat vooral de beleving van werkdruk en stress bepalend zijn voor de creativiteit van medewerkers. Wordt werkdruk als een uitdaging of als een bedreiging ervaren? En welke rol speelt de leidinggevende als het gaat om de beleving van werkdruk en dus uiteindelijk om de creativiteit van medewerkers?

Carl onderzoekt deze vragen de komende jaren zowel in het nieuwe research lab van Economie en Bedrijfskunde als binnen organisaties. Voor meer informatie over dit onderzoek neemt u contact op met Darja Carl.

Lees verder op de website van de RuG.

Laatst gewijzigd:22 januari 2018 15:18