Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Universiteitsmuseum Groningen ontvangt aquarel Jan Wiegers

10 januari 2011

Op woensdag 12 januari 2011 krijgt het Universiteitsmuseum Groningen een aquarel overhandigd uit 1918 van Jan Wiegers, een van de oprichters van De Ploeg. De overdracht zal plaatsvinden tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) aan de Poststraat 6 in Groningen om 16.00 uur.

De aquarel van Jan Wiegers bevindt zich sinds 1918-1919 bij het GIA. In de jaren zestig is het kunstwerk ingelijst en telkens meeverhuisd naar de verschillende werkkamers van hoogleraar H.T.Waterbolk, inmiddels met emeritaat.

Informatie over de aquarel is te vinden in de volgende artikelen:

 • Paleo Aktueel 13 (2001) : Van Giffen en de Ploeg 1918 – 1922, pp. 9 – 14
 • Urnen Delven : Het opgravingsbedrijf artistiek bekeken (ISBN 9067070041) 1983: Het hunebed te Emmen, 1918 door H.T. Waterbolk (pagina 95).
Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:56

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.