Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Veel animo voor examentraining VWO van Rijksuniversiteit Groningen

10 januari 2011

Het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt voor het zesde achtereenvolgende jaar een examentraining aan voor leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, economie, management en organisatie of biologie. In drie dagen worden leerlingen klaargestoomd voor het betreffende VWO examen. Er is veel interesse voor de examentraining. Binnen drie dagen hebben zich al ruim 100 leerlingen uit het hele land aangemeld.

De examentraining is bedoeld voor leerlingen die nog wat extra oefening nodig hebben om een voldoende te halen, of met wat meer zekerheid aan hun examen willen beginnen. Daarnaast zijn er leerlingen die gebaat zijn bij een zo hoog mogelijk cijfer voor het vak om hun kans op inloting te vergroten bij die studies waarvoor een numerus fixus bestaat.

De driedaagse training kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 18 leerlingen) is er per zs leerlingen één docent aanwezig. Er wordt gewerkt aan de hand van zeer goed gewaardeerde, door de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde syllabi. In ieder blok van een trainingsdag geeft een docent uitleg over een onderwerp, waarna leerlingen onder begeleiding aan het werk gaan met relevante oefen- en examenopgaven. Daarnaast kunnen leerlingen buiten de cursusdagen ook online vragen stellen aan de docenten via de elektronische leeromgeving Brainbox.
 
Er worden twee soorten trainingen gegeven:

 1. De voorbereiding op het examen van het eerste tijdvak. Deze vindt plaats gedurende vier periodes van drie dagen in april en mei.
 2. De voorbereiding op de herkansing in het tweede tijdvak. De herexamentraining vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 juni.

De kosten per leerling voor de examentraining bedragen €310 per vak (€225 voor de tweedaagse herexamentraining) en zijn inclusief syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Praedinius Gymnasium in het centrum van Groningen.

Meer informatie vindt u op de website: Examentraining.

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 14:44

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...