Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

RUG-masteropleidingen scoren hoog in de Elsevier

19 november 2010

Studenten beoordeelden in de Elsevier dit jaar vijftien masteropleidingen van Rijksuniversiteit Groningen. Twaalf daarvan eindigen landelijk op eerste, tweede of derde plaats, een score van tachtig procent. Vergeleken met de andere algemene universiteiten in Nederland is dat een uitstekend resultaat.  

Studentenoordelen masters

In de volgende tabel zijn alle eerste, tweede en derde plaatsen voor masteropleidingen bijeengebracht.

 

universiteit 1e plaats 2e plaats 3e plaats totaal aantal beoordeelde opleidingen; tussen haakjes aantal plaatsen 1-3
Rijksuniversiteit Groningen 4 3 5 15 (12)
Universiteit Utrecht 2 4 2 12 (8)
Universiteit Leiden 1 2 1 6 (4)
Vrije Universiteit 4 3 2 15 (9)
Universiteit van Amsterdam 1 0 4 9 (5)
Radboud Universiteit 1 3 1 11 (5)

De RUG-eerste plaatsen worden ingenomen door de masteropleidingen:
 • Bedrijfskunde
 • Farmacie/Farmceutische Wetenschappen
 • Bewegingswetenschappen
 • Communicatie- en Informatiewetenschappen
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29

Meer nieuws

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 29 maart 2019

  Prof.dr. Jeff De Hosson koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 29 maart werd prof.dr. J. Th. M. De Hosson koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Waarnemend burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier decoreerde hem in de Aula van het Academiegebouw, na afloop...

 • 27 maart 2019

  Huiseigenaar 2,7 procent meer kwijt aan lokale belastingen

  Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 2,7 procent meer belasting aan de gemeente, de provincie en het waterschap. De gemeentelijke lasten stijgen gemiddeld 3,5 procent, de waterschapslasten 2,3 procent en de provinciale lasten...