Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Zesde editie Energy Delta Convention

17 november 2010

De Energy Delta Convention is een internationaal platform voor wetenschap, markt en overheid binnen de energiebranche. Vanuit de hele wereld komen belangstellenden naar Groningen om dit congres bij te wonen. Dit jaar bestaat GasTerra vijf jaar, reden om hoofdsponsor te zijn van de zesde editie van Energy Delta Convention. Het evenement wordt gehouden op 22, 23 en 24 november te Groningen. De organisatie is in handen van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Stichting Energy Valley.

De eerste editie van de Energy Delta Convention (EDC) in 2005 kende ruim 400 bezoekers, in 2009 waren dat er ruim 900. De sterk groeiende EDC biedt elk jaar een uniek platform aan de vertegenwoordigers van de internationale energie branche en ontwikkelt zich steeds meer als hét internationale energie-event van Nederland.

Experts bespreken actuele energiethema’s vanuit de invalshoeken markt, overheid en wetenschap. Deze driehoeksbenadering wordt dit jaar toegepast op de thema’s Gas & Energietransitie, Elektrisch Vervoer, Duurzame steden en CO2-opvang en opslag. Side events op het gebied van zonne-energie en klimaatverdragen en twee bijeenkomsten voor young energy professionals en international students maken het programma boeiend compleet.

Topsprekers

De EDC start maandag in het Academiegebouw met een Opening Ceremony waar de voorzitter van de Groningse universiteit een welkomstwoord spreekt. Het tweedaagse programma in Martiniplaza start met keynotes van Gertjan Lankhorst, CEO van de jarige GasTerra, energieminister Mike de Meza van Aruba en de Deense renewable energy kampioen Søren Hermansen. Paul van Son, CEO van Desertec sluit woensdagmiddag het congres af met een toelichting op grootse plannen voor een enorme zonne-energiecentrale in de Afrikaanse zon: Desertec.

De bezoeker van het evenement kan nader kennismaken met de deelnemende bedrijven op het speciaal daarvoor ingerichte exhibition market. Op deze exhibition market is ook van alles te zien: zonneboot, elektrisch vervoer, robotlassen van gasbuizen, etc.

Uitreiking nationale E-car scriptieprijs

De Convention dient ook als toneel voor het uitreiken van twee awards. Prins Maurits van Oranje, voorzitter van het formule E-team, reikt een nationale award uit aan de winnaars van de nationale E-car sciptieprijs die door Joris Luyendijk in het leven is geroepen. Gertjan Lankhorst reikt prijzen uit aan de winnaars van nationale NRG-battle.

Noot voor de pers

Meer informatie:

- Energy Delta Convention: Bert Wiersema, tel. (050)363 4219 of b.wiersema rug.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:58

Meer nieuws

 • 07 februari 2023

  Pas op: onzichtbare beïnvloeding!

  Of je nu op straat wordt aangesproken, de krant leest of door Instagram scrolt, constant word je beïnvloed. Ook wanneer we ons er niet bewust van zijn, heeft dit effect op onze overtuigingen en ons gedrag. Hoe kan het dat wij zo gemakkelijk te...

 • 07 februari 2023

  Evrim Ursavas receives large EU grant

  Associate professor Evrim Ursavas has received funding by the EU for a new project on the development of a hydrogen market in Greece. The project is called TRIĒRĒS Valley and its main objective is to activate the development of a hydrogen market in...

 • 07 februari 2023

  Evelien Croonen and Gert-Jan Romensen winners of Best Practice in Teaching and Learning Awards

  Last Thursday, February 2nd, assistant professor Evelien Croonen won the jury award for Best Practices in Teaching and Learning at the Faculty of Economics and Business (FEB). Lecturer & postdoctoral researcher Gert-Jan Romensen won the audience...