Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Zesde editie Energy Delta Convention

17 november 2010

De Energy Delta Convention is een internationaal platform voor wetenschap, markt en overheid binnen de energiebranche. Vanuit de hele wereld komen belangstellenden naar Groningen om dit congres bij te wonen. Dit jaar bestaat GasTerra vijf jaar, reden om hoofdsponsor te zijn van de zesde editie van Energy Delta Convention. Het evenement wordt gehouden op 22, 23 en 24 november te Groningen. De organisatie is in handen van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Stichting Energy Valley.

De eerste editie van de Energy Delta Convention (EDC) in 2005 kende ruim 400 bezoekers, in 2009 waren dat er ruim 900. De sterk groeiende EDC biedt elk jaar een uniek platform aan de vertegenwoordigers van de internationale energie branche en ontwikkelt zich steeds meer als hét internationale energie-event van Nederland.

Experts bespreken actuele energiethema’s vanuit de invalshoeken markt, overheid en wetenschap. Deze driehoeksbenadering wordt dit jaar toegepast op de thema’s Gas & Energietransitie, Elektrisch Vervoer, Duurzame steden en CO2-opvang en opslag. Side events op het gebied van zonne-energie en klimaatverdragen en twee bijeenkomsten voor young energy professionals en international students maken het programma boeiend compleet.

Topsprekers

De EDC start maandag in het Academiegebouw met een Opening Ceremony waar de voorzitter van de Groningse universiteit een welkomstwoord spreekt. Het tweedaagse programma in Martiniplaza start met keynotes van Gertjan Lankhorst, CEO van de jarige GasTerra, energieminister Mike de Meza van Aruba en de Deense renewable energy kampioen Søren Hermansen. Paul van Son, CEO van Desertec sluit woensdagmiddag het congres af met een toelichting op grootse plannen voor een enorme zonne-energiecentrale in de Afrikaanse zon: Desertec.

De bezoeker van het evenement kan nader kennismaken met de deelnemende bedrijven op het speciaal daarvoor ingerichte exhibition market. Op deze exhibition market is ook van alles te zien: zonneboot, elektrisch vervoer, robotlassen van gasbuizen, etc.

Uitreiking nationale E-car scriptieprijs

De Convention dient ook als toneel voor het uitreiken van twee awards. Prins Maurits van Oranje, voorzitter van het formule E-team, reikt een nationale award uit aan de winnaars van de nationale E-car sciptieprijs die door Joris Luyendijk in het leven is geroepen. Gertjan Lankhorst reikt prijzen uit aan de winnaars van nationale NRG-battle.

Noot voor de pers

Meer informatie:

- Energy Delta Convention: Bert Wiersema, tel. (050)363 4219 of b.wiersema rug.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:58

Meer nieuws