Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Master your talent: ontmoet de masteropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen

12 november 2010

Welke master past het beste bij mijn capaciteiten en ambities? Waarin wil ik me specialiseren? Waar liggen kansen op de arbeidsmarkt? Welke masters sluiten aan op mijn HBO-opleiding?

Op dit soort vragen zijn antwoorden te vinden op het evenement ‘Master your talent’. Tussen dinsdag 16 en donderdag 25 november 2010 presenteren de masteropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen zich. Ze doen dat, voor het eerst, in hun eigen omgeving, op de faculteit. Aankomende masterstudenten ontmoeten docenten en studenten en proeven de sfeer van collegezalen en laboratoria. Afgestudeerden vertellen over hun ervaringen op de arbeidsmarkt.

Voor wie is de mastervoorlichting?

Master your talent is bedoeld voor:

 • universitair studenten die hun bachelor elders hebben behaald en overwegen in
  Groningen een aansluitende master te volgen;
 • RUG-studenten die zich oriënteren op een master;
 • HBO-studenten die een masteropleiding willen volgen aan de RUG;
 • …en natuurlijk voor alle andere belangstellenden.

Programma’s

De masteropleidingen presenteren zich op de volgende dagen:

Dinsdag 16 november
Economie en bedrijfskunde
Ruimtelijke wetenschappen
Wiskunde en natuurwetenschappen
Donderdag 18 november
Letteren
Woensdag 24 november
Godgeleerdheid en godsdienstwetenschap
Wijsbegeerte
Donderdag 25 november
Rechtsgeleerdheid
Medische wetenschappen

De  gedetailleerde programma’s zijn te vinden op www.rug.nl/masteryourtalent.  Daar kan men zich ook aanmelden als deelnemer.

De masters van de Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen kent verschillende typen masters. De meeste masteropleidingen zijn ‘algemeen’ van aard en duren één, anderhalf of twee jaar. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in onderzoek zijn er de tweejarige research-masters en top-masters. Deze zijn in de regel onderdeel van de (negen) Graduate Schools van de RUG.
Voor studenten die op zoek zijn naar een internationale academische scholing biedt de RUG de ‘Double Degree programmes’ en ‘Joint programmes’ aan, opgezet in samenwerking met toonaangevende buitenlandse universiteiten.

Voor het complete overzicht: www.rug.nl/masteropleidingen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...