Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Master your talent: ontmoet de masteropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen

12 november 2010

Welke master past het beste bij mijn capaciteiten en ambities? Waarin wil ik me specialiseren? Waar liggen kansen op de arbeidsmarkt? Welke masters sluiten aan op mijn HBO-opleiding?

Op dit soort vragen zijn antwoorden te vinden op het evenement ‘Master your talent’. Tussen dinsdag 16 en donderdag 25 november 2010 presenteren de masteropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen zich. Ze doen dat, voor het eerst, in hun eigen omgeving, op de faculteit. Aankomende masterstudenten ontmoeten docenten en studenten en proeven de sfeer van collegezalen en laboratoria. Afgestudeerden vertellen over hun ervaringen op de arbeidsmarkt.

Voor wie is de mastervoorlichting?

Master your talent is bedoeld voor:

 • universitair studenten die hun bachelor elders hebben behaald en overwegen in
  Groningen een aansluitende master te volgen;
 • RUG-studenten die zich oriënteren op een master;
 • HBO-studenten die een masteropleiding willen volgen aan de RUG;
 • …en natuurlijk voor alle andere belangstellenden.

Programma’s

De masteropleidingen presenteren zich op de volgende dagen:

Dinsdag 16 november
Economie en bedrijfskunde
Ruimtelijke wetenschappen
Wiskunde en natuurwetenschappen
Donderdag 18 november
Letteren
Woensdag 24 november
Godgeleerdheid en godsdienstwetenschap
Wijsbegeerte
Donderdag 25 november
Rechtsgeleerdheid
Medische wetenschappen

De  gedetailleerde programma’s zijn te vinden op www.rug.nl/masteryourtalent.  Daar kan men zich ook aanmelden als deelnemer.

De masters van de Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen kent verschillende typen masters. De meeste masteropleidingen zijn ‘algemeen’ van aard en duren één, anderhalf of twee jaar. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in onderzoek zijn er de tweejarige research-masters en top-masters. Deze zijn in de regel onderdeel van de (negen) Graduate Schools van de RUG.
Voor studenten die op zoek zijn naar een internationale academische scholing biedt de RUG de ‘Double Degree programmes’ en ‘Joint programmes’ aan, opgezet in samenwerking met toonaangevende buitenlandse universiteiten.

Voor het complete overzicht: www.rug.nl/masteropleidingen.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:57

Meer nieuws

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.

 • 05 december 2022

  Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School

  Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...