Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Literaire Poolnacht

10 november 2010

Op woensdagavond 24 november 2010 vindt in Groningen de Literaire Poolnacht plaats. Journaliste en schrijfster Joyce Roodnat gaat op zoek naar de Arctische passie bij bijzondere auteurs als Bernlef en Lars Saabye Christensen. Oud-huisdichter van de RUG Sacha Landkroon draagt speciaal voor de Poolnacht geschreven gedichten voor en de Samische auteur Ailo Gaup zal een joik vertolken.

Deze bijzondere literaire avond bestaat uit interviews met nationale en internationale schrijvers en voordrachten door deze auteurs. In de gesprekken met Bernlef, Remco Ekkers, Sacha Landkroon, de Groenlander Ole Korneliussen, de Samische auteur Ailo Gaup en de Noor Lars Saabye Christensen zal Joyce Roodnat ingaan op het bijzondere karakter van het Arctisch gebied en de vraag wat dit betekent voor de auteurs en hun werk.

Van de voorgedragen teksten, zowel proza als poëzie, worden tijdens de voordracht Nederlandse vertalingen geprojecteerd. De sfeer van het Noordpoolgebied wordt versterkt door de vertoning van foto’s van dit gebied, gemaakt door professionele fotografen. In de pauzes zijn filmfragmenten van interviews met verschillende Arctische auteurs te zien.

De avond vindt plaats in het Nederlands en Engels. De opleiding Scandinavische Talen en Culturen en het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen organiseren de Literaire Poolnacht samen in het kader van de “Poolnacht van Groningen” (www.depoolnacht.nl). Het evenement vindt plaats aan de vooravond van het internationale symposium “Scandinavistendagen” (24-26 november), het symposium “Arctic Change” (25 november) en de Publieksdagen van de Poolnacht van Groningen op 26 en 27 november.

  • Tijd: 24 november 2010, 20.00–23.00 uur
  • Plaats: Het Paleis, Boterdiep 111 Groningen (www.hetpaleisgroningen.nl)
  • Toegang: €10,-, studenten €7,50
  • Aanmelden via de website www.depoolnacht.nl is verplicht

Noot voor de pers

Meer informatie:
Roald van Elswijk, tel. 050-363 5832, e-mail: R.J.J.H.van.Elswijk rug.nl 
Tekke Terpstra, tel. 050-363 5817, e-mail: T.K.Terpstra rug.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:57

Meer nieuws