Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

RUG verwacht 5000 bezoekers op voorlichtingsdag voor aankomende studenten

01 november 2010

Een studie kiezen. Bij voorkeur een studie die je met veel plezier doet en succesvol afrondt. In een stad waar je je op je gemak voelt. Waarom rechten en geen bedrijfskunde of andersom? Waarom Groningen en geen Utrecht? Hoe kom je er achter of een studie bij je past?

Het bezoek aan een voorlichtingsevenement kan je een eind op weg helpen. Op vrijdag 5 november presenteren alle bacheloropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zich aan aankomende studenten, in een doorlopend programma van 9.00 – 17.30 uur. Het evenement vindt plaats in de binnenstad van Groningen, in het Academiegebouw, het Harmoniecomplex en bioscoop Pathé. 

De bezoekers kunnen informatie verzamelen over alle studies die hen interesseren, door het volgen van presentaties (vooraf online reserveren verplicht!) en/of door individuele gesprekken met studenten, docenten en studieadviseurs te voeren.

Presentaties

In de presentaties van de opleidingen komen onderwerpen aan bod als de toelatingseisen, de opbouw van de studie en het beroepsperspectief. Er zijn ook presentaties over thema’s die met studeren en student-zijn te maken hebben, zoals bijvoorbeeld over loting en selectie, studeren in het buitenland, wonen in Groningen, het verschil tussen hbo en wo, studentenleven, studeren met een functiebeperking en het Honours College.

Informatiemarkt

Verder staat er een informatiemarkt op het programma, waarop onder meer de Dienst Uitvoering Onderwijs (voorheen IB-Groep), Lefier Studentenhuisvesting, het Studenten Service Centrum, studentenorganisaties als de ACLO, de USVA en de KEI en een groot aantal studentenverenigingen zich presenteren.

Persoonlijke gesprekken

Op het inloopspreekuur van de studentendecanen kunnen scholieren en/of hun ouders die even rustig willen praten, over bijvoorbeeld studiekeuze, geldzaken of studeren met een functiebeperking, de hele dag terecht. Ten slotte houdt het Honours College voor excellente studenten, dit voorjaar van start gegaan, van 10.00-14.30 uur open huis.

Vooral bachelorvoorlichting

Studenten aan Nederlandse universiteiten volgen eerst een driejarige bacheloropleiding en stromen dan door naar een (meer specialistische) masteropleiding van één of twee jaar. De voorlichtingsdag van 5 november a.s. is in principe een bachelorvoorlichtingsdag, bedoeld voor vwo-bovenbouwleerlingen en hun ouders. De bijna zestig Groningse bacheloropleidingen besteden in hun voorlichting echter wel degelijk aandacht aan de meest voor de hand liggende vervolgmasters.

Aanmelding en informatie

Voor meer informatie en aanmelding voor de voorlichtingsdag: www.rug.nl/studiekiezers, studiekiezers rug.nl of tel. 050-363 9011.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:58

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    Rijksuniversiteit Groningen ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...