Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

International business research; homo ludens ontmoet homo economicus

19 oktober 2010

Oratie: dhr. prof.dr. S. van Beugelsdijk, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Titel: International business research; homo ludens ontmoet homo economicus

Leeropdracht: International Business and Management

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

 

In de oratie van Sjoerd Beugelsdijk staan bedrijven centraal die hun activiteiten geheel of gedeeltelijk naar een gastland verplaatsen. Beugelsdijk geeft in zijn rede onder meer antwoord op de volgende vragen: Welke problemen komen deze bedrijven tegen in de verschillende gastlanden? Zijn die problemen in elk land hetzelfde? Is het toch niet voordeliger om producten te exporteren, in plaats van het hele bedrijf te verhuizen?

 

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...