Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Professor Kneppers-Heijnert voorzitter Raad van Toezicht Martini Ziekenhuis

04 oktober 2010
Professor Kneppers-Heijnert
Professor Kneppers-Heijnert

Liesbeth Kneppers-Heijnert, hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde,  is met ingang van 1 oktober 2010 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Zij volgt hiermee Johan Remkes op, die ruim drie jaar voorzitter was en sinds 1 juni Commissaris van de Koningin in Noord-Holland is.

Sinds maart 2004 is Kneppers-Heijnert lid van de Raad van Toezicht van het ziekenhuis en in 2008 is zij benoemd voor een tweede termijn, die per 1 oktober wordt omgezet in het voorzitterschap. Kneppers-Heijnert is hoogleraar bedrijfskunde en bovendien lid van de Eerste Kamer.

Kneppers-Heijnert: "De taak van een Raad van Toezicht is toezicht houden op, en adviseren van de Raad van Bestuur. Daarnaast zijn we graag een sparring partner. Ik vind het belangrijk dat het Martini Ziekenhuis een sterke financiële positie heeft en zich goed profileert."

Volgens de hoogleraar is de organisatie is goed op weg: "Ik heb vertrouwen in de koers die het ziekenhuis nu vaart. Voor patiënten moet het, als je er noodgedwongen verblijft, een kwalitatief hoogstaande en veilige omgeving zijn. Bovendien is het fijn als de menselijke maat onderdeel is van de zorg; mensen niet alleen op een kundige, maar ook op een menselijke manier te woord staan en behandelen. Dat is waar het mij uiteindelijk, als lid en binnenkort als voorzitter van de Raad van Toezicht, om gaat, ook al staan we op afstand van de dagelijkse praktijk.’

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra kijkt positief terug op de samenwerking met Remkes en verwacht dat de samenwerking met de nieuwe voorzitter net zo goed zal zijn. "Daar heb ik alle vertrouwen in", aldus Feenstra.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54

Meer nieuws

 • 13 november 2018

  Best Working Paper Award voor Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum

  Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum willen bijdragen aan de strijd tegen de wereldwijde voedselverspilling door consumenten bewuster te maken van hun (verspillende) gedrag. Zij onderzoeken daartoe de besluitvorming van consumenten bij het kopen, consumeren...

 • 07 november 2018

  Financial giants can have a pivotal role for climate stability

  Financial institutions, such as banks and pension funds, have a key role to play in efforts to avoid dangerous climate change. And it is not only about redirecting investments to renewable energy and low-carbon businesses, but also to bolster the resilience...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...