Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Prins van Oranje opent conferentie MicroTAS 2010

29 september 2010

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent maandagochtend 4 oktober 2010 in het Martiniplaza te Groningen de 14e internationale conferentie 'Miniaturized Total Analysis Systems 2010' (MicroTAS 2010).

De conferentie richt zich op de nieuwste toepassingen van micro- en nanotechnologie in de chemie en biologie. Met deze technologieën kunnen analyses, bewerkingen en onderzoek in zeer kleine systemen worden gedaan.

De conferentie wordt jaarlijks bijgewoond door ruim 1000 wetenschappers en industriële vertegenwoordigers. Door middel van de micro- en nanotechnologie kunnen kleine analysesystemen ontwikkeld worden die hoogwaardig functioneren.

Een voorbeeld is een microsysteem ter grootte van een bankpas waarmee de kwaliteit van het grondwater bewaakt kan worden. Met dergelijke minilaboratoria kunnen medici ook snel en ter plekke een bloedmonster analyseren.
De analysesystemen zijn draagbaar, en sneller en energiezuiniger dan grote systemen.

Noot voor de pers

Accreditatie (uiterlijk donderdag 30 september, 12.00 uur): per e-mail e.m.j.verpoorte rug.nl onder vermelding van naam, medium en functie.
Gezien de beschikbare ruimte in de zaal bestaat de mogelijkheid dat een beperkte toelatingsregeling van kracht is. U wordt hierover per mail geïnformeerd.

Meer informatie:

 • J. Meindertsma, Rijksuniversiteit Groningen, tel. 050-363 3336, e-mail: j.meindertsma rug.nl
 • Rijksvoorlichtingsdienst, tel. 070-356 4142, www.koninklijkhuis.nl

Aanvangstijd: 09.00 uur

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:59

Meer nieuws

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.

 • 05 december 2022

  Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School

  Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...