Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Sterrenkijken tussen de wolken door

21 september 2010

Van maandag 27 september t/m vrijdag 1 oktober kan er 's avonds sterren gekeken worden op de Blaauw sterrenwacht van de Rijksuniversiteit Groningen.

Op het Zerniketerrein beschikt de sterrenkunde-afdeling over een grote telescoop waarmee prachtige objecten als de maan en de planeet Jupiter kunnen worden bekeken. Nu is het in Nederland natuurlijk vaak bewolkt en zijn er niet veel heldere nachten. Daarom zullen de kijkavonden alleen gehouden worden als het daadwerkelijk helder is.

Op de website sterrenwacht wordt 48 uur van tevoren bekend gemaakt wanneer de kijkavond doorgaat. Op deze website vindt u ook een routebeschrijving en een oproep om aan te geven op welk tijdstip u langs wilt komen.

In de week van 22 t/m 26 november zal deze actie worden herhaald en op 30 oktober zal de Blaauw sterrenwacht ook geopend zijn tijdens de Nacht van de Nacht. Genoeg kansen dus om binnenkort eens langs te komen en een blik in het heelal te werpen!

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:58

Meer nieuws

 • 01 december 2020

  Integratie van nieuwkomers staat bijna stil

  De lockdown in maart 2020 was voor iedereen in Nederland moeilijk, maar zeker ook voor nieuwkomers: zij hadden 50% minder contacten dan daarvoor. Het gevolg is dat ze zich eenzamer voelen en hun integratie in de samenleving op dit moment bijna...

 • 01 december 2020

  Tien Groningse bètastudenten winnen Jong Talentprijs

  Zeven eerstejaars bachelorstudenten ontvingen de Jong Talent Aanmoedigingsprijs en drie masterstudenten namen een Jong Talent Afstudeerprijs in ontvangst.

 • 01 december 2020

  Groningen zet klimaatadaptatie wereldwijd op de kaart met een online festival

  Het is één van de grootste uitdagingen van de 21e eeuw: het veranderende klimaat. De gevolgen van overstromingen door hevige regenval, hittegolven en droogte hebben een steeds grotere impact op ons dagelijks leven. Hoe we ons kunnen aanpassen aan...