Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sterrenkijken tussen de wolken door

21 september 2010

Van maandag 27 september t/m vrijdag 1 oktober kan er 's avonds sterren gekeken worden op de Blaauw sterrenwacht van de Rijksuniversiteit Groningen.

Op het Zerniketerrein beschikt de sterrenkunde-afdeling over een grote telescoop waarmee prachtige objecten als de maan en de planeet Jupiter kunnen worden bekeken. Nu is het in Nederland natuurlijk vaak bewolkt en zijn er niet veel heldere nachten. Daarom zullen de kijkavonden alleen gehouden worden als het daadwerkelijk helder is.

Op de website sterrenwacht wordt 48 uur van tevoren bekend gemaakt wanneer de kijkavond doorgaat. Op deze website vindt u ook een routebeschrijving en een oproep om aan te geven op welk tijdstip u langs wilt komen.

In de week van 22 t/m 26 november zal deze actie worden herhaald en op 30 oktober zal de Blaauw sterrenwacht ook geopend zijn tijdens de Nacht van de Nacht. Genoeg kansen dus om binnenkort eens langs te komen en een blik in het heelal te werpen!

Laatst gewijzigd:30 november 2017 16:19

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...