Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sterrenkijken tussen de wolken door

21 september 2010

Van maandag 27 september t/m vrijdag 1 oktober kan er 's avonds sterren gekeken worden op de Blaauw sterrenwacht van de Rijksuniversiteit Groningen.

Op het Zerniketerrein beschikt de sterrenkunde-afdeling over een grote telescoop waarmee prachtige objecten als de maan en de planeet Jupiter kunnen worden bekeken. Nu is het in Nederland natuurlijk vaak bewolkt en zijn er niet veel heldere nachten. Daarom zullen de kijkavonden alleen gehouden worden als het daadwerkelijk helder is.

Op de website sterrenwacht wordt 48 uur van tevoren bekend gemaakt wanneer de kijkavond doorgaat. Op deze website vindt u ook een routebeschrijving en een oproep om aan te geven op welk tijdstip u langs wilt komen.

In de week van 22 t/m 26 november zal deze actie worden herhaald en op 30 oktober zal de Blaauw sterrenwacht ook geopend zijn tijdens de Nacht van de Nacht. Genoeg kansen dus om binnenkort eens langs te komen en een blik in het heelal te werpen!

Laatst gewijzigd:30 november 2017 16:19

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...