Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Prof.dr. H.G. Hubbelingprijs naar Birgit van der Lans

08 september 2010
Birgit van der Lans
Birgit van der Lans

De Prof.dr. H.G. Hubbelingprijs is dit jaar uitgereikt aan Birgit van der Lans voor haar scriptie Ancestral Laws and Customs in Graeco-Roman Judaism . Van der Lans ontving deze prijs uit handen van mevrouw J. Hubbeling-Drent, tijdens de opening van het facultaire jaar van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap op woensdag 8 september 2010.

De jury heeft uit de tien beste scripties drie kandidaten genomineerd, waaruit de scriptie Ancestral Laws and Customs in Graeco-Roman Judaism van Birgit van der Lans is verkozen als de beste. Volgens de jury verdient Van der Lans de prijs omdat zij ‘op een bijzonder overtuigende manier een stringent afgebakend betoog heeft opgebouwd’. Birgit van der Lans studeerde Godsdienstwetenschap en Theologie en volgde de research master Religion and Culture aan de Groningse faculteit.  

Hubbelingfonds

De Hubbelingprijs is ingesteld voor de stimulering van wetenschappelijk onderzoek en kennisoverdracht door aankomende theologen en godsdienstwetenschappers. De prijs wordt één keer in de drie jaar uitgereikt aan de student(e) met de beste scriptie in die periode. Aan de prijs is een bedrag van € 500,- verbonden, dat door het Hubbelingfonds wordt geschonken. Wijlen prof.dr. Hubbeling is van 1967 tot 1986 aan de faculteit verbonden geweest als hoogleraar in de wijsbegeerte van de godsdienst en wijsgerige ethiek.  

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:21

Meer nieuws