Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

FEB professor Janka Stoker ziet toe op naleving veranderingsplannen DNB

20 augustus 2010
Stoker
Stoker

Samen met voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer en Jean Frijns (van de naar hem genoemde corporate governance commissie), is hoogleraar leiderschap en organisatieverandering Janka Stoker van de FEB gevraagd om toe te zien op de cultuuromslag die De Nederlandsche Bank moet gaan maken in het toezicht op banken.

Stoker, Frijns en Van der Veer moeten zorgen dat de plannen uit het rapport 'Van Analyse naar Actie' dat deze week naar de Tweede Kamer is gezonden daadwerkelijk worden uitgevoerd. In het rapport zegt DNB zelf dat ‘het toezicht indringender, kritischer en vooral vasthoudender moet worden’. Daarmee moeten problemen zoals de DSB-affaire in de toekomst voorkomen worden.

Janka Stoker, Jean Frijns en Jeroen van der Veer zijn als toezichthouders benaderd, omdat zij "zich onderscheiden door een grote mate van bestuurlijke ervaring en kennis van veranderingsprocessen", aldus DNB.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...