Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

FEB professor Janka Stoker ziet toe op naleving veranderingsplannen DNB

20 augustus 2010
Stoker
Stoker

Samen met voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer en Jean Frijns (van de naar hem genoemde corporate governance commissie), is hoogleraar leiderschap en organisatieverandering Janka Stoker van de FEB gevraagd om toe te zien op de cultuuromslag die De Nederlandsche Bank moet gaan maken in het toezicht op banken.

Stoker, Frijns en Van der Veer moeten zorgen dat de plannen uit het rapport 'Van Analyse naar Actie' dat deze week naar de Tweede Kamer is gezonden daadwerkelijk worden uitgevoerd. In het rapport zegt DNB zelf dat ‘het toezicht indringender, kritischer en vooral vasthoudender moet worden’. Daarmee moeten problemen zoals de DSB-affaire in de toekomst voorkomen worden.

Janka Stoker, Jean Frijns en Jeroen van der Veer zijn als toezichthouders benaderd, omdat zij "zich onderscheiden door een grote mate van bestuurlijke ervaring en kennis van veranderingsprocessen", aldus DNB.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54
printView this page in: English

Meer nieuws