Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gerwin van der Laan winnaar beste proefschrift 'corporate governance'

06 juli 2010

Gerwin van der Laan, gepromoveerd aan de FEB, heeft de prijs voor beste proefschrift op het gebied van goed ondernemingsbestuur (corporate governance) gewonnen. Van der Laan is momenteel docent-onderzoeker Institutionele economie aan het Utrecht School of Economics (USE) en verrichtte zijn promotieonderzoek bij onderzoekschool SOM van de FEB onder begeleiding van de hoogleraren Van Witteloostuijn en Van Ees. Op 22 januari 2009 promoveerde hij op het proefschrift: 'Behavioral corporate governance: four empirical studies'.
 
De PhD thesis prijs is eind juni in Brussel aan Van der Laan uitgereikt tijdens de 7e workshop Corporate Governance, georganiseerd door het European Institute of Advanced Studies in Management. Het proefschrift werd verkozen uit 55 inzendingen, afkomstig van universiteiten in Europa. De prijs is gefinancierd door het IFPM Center for Corporate Governance aan de Zwitserse universiteit van St. Gallen en werd overhandigd door prof. Martin Hilb, die dit centrum vertegenwoordigt.

In zijn proefschrift benadert Van der Laan ondernemingsbestuur vanuit een meer gedragsmatige benadering dan tot dan toe gebruikeljik was. Concepten als de onafhankelijkheid van toezichtshouders en de machtsverhoudingen tussen bestuurders en toezichtshouders staan daarbij centraal.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54
printView this page in: English

Meer nieuws