Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Debat Marcel Lever (CPB) en Flip de Kam, zie de video

03 juni 2010

Economie is het belangrijkste item in de verkiezingen. De berekeningen die het Centraal Plan Bureau maakte over de effecten van de verschillende partijplannen, komen dan ook prominent aan bod in elk verkiezingsdebat.

Maandag 31 mei 2010 discussieerden RUG-econoom Flip de Kam en CPB-econoom Marcel Lever over het realiteitsgehalte van deze rekenexercities. 'Nederland zal na 9 juni van een koude kermis thuis komen,' voorspelt De Kam. Als het CPB de combinaties van de plannen van eventuele coalitiepartners doorrekent, zal blijken dat er weglekeffecten zijn en dat de koopkracht lager uitvalt.

 

Zie de video-samenvatting .

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54
printView this page in: English

Meer nieuws