Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Debat Marcel Lever (CPB) en Flip de Kam, zie de video

03 juni 2010

Economie is het belangrijkste item in de verkiezingen. De berekeningen die het Centraal Plan Bureau maakte over de effecten van de verschillende partijplannen, komen dan ook prominent aan bod in elk verkiezingsdebat.

Maandag 31 mei 2010 discussieerden RUG-econoom Flip de Kam en CPB-econoom Marcel Lever over het realiteitsgehalte van deze rekenexercities. 'Nederland zal na 9 juni van een koude kermis thuis komen,' voorspelt De Kam. Als het CPB de combinaties van de plannen van eventuele coalitiepartners doorrekent, zal blijken dat er weglekeffecten zijn en dat de koopkracht lager uitvalt.

 

Zie de video-samenvatting .

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...