Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Wetenschap midden in de samenleving

02 juni 2010

Op dinsdagmiddag 8 juni vanaf 15.00 uur organiseren de Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen een middag vol maatschappijgericht onderzoek. Deze bijeenkomst Wetenschap, werk aan de winkel! is toegankelijk voor iedereen die wil weten wat wetenschap voor de samenleving kan betekenen. Studenten presenteren er aan de hand van aansprekende posters onderzoek dat gedaan is op verzoek van maatschappelijke organisaties. Het publiek kan in gespreksrondes vragen stellen en kennismaken met een gevarieerd aanbod aan onderwerpen.

De RUG beschikt over vijf wetenschapswinkels op verschillende wetenschappelijke terreinen, waardoor de wetenschap in de breedste zin op 8 juni getoond kan worden. Of u nu geïnteresseerd bent in biologie en technologie, taal en communicatie, onderwijs, economie of gezondheidszorg, u kunt bij een wetenschapswinkel terecht. Op deze middag zullen meer dan twintig voorbeelden van wetenschapswinkelonderzoek getoond worden, zoals naar energiezuinige straatverlichting en naar dyslexie in het voortgezet onderwijs.

Natuurlijk is er bij Wetenschap, Werk aan de Winkel! ook de mogelijkheid om uw eigen vragen bij een wetenschapswinkel neer te leggen. Rosa Timmer, columniste van de Universiteitskrant en het Dagblad van het Noorden, treedt op en er wordt afgesloten met live muziek. De bijeenkomst wordt gehouden in de Plaza (faculteit Economie en Bedrijfskunde), Nettelbosje 2, Zernikecomplex. De posters zijn daar tot 21 juni te bezichtigen.

 

Meer informatie: http://www.rug.nl/wewi

Noot voor de pers

Contact:
- Karin Ree, Bèta-wetenschapswinkel, 050-3634132, c.m.ree rug.nl
- Saskia Visser, Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie, 050-3635271, s.j.visser rug.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:58

Meer nieuws

 • 04 maart 2024

  Een plantaardige sensor

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.