Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Wetenschap midden in de samenleving

02 juni 2010

Op dinsdagmiddag 8 juni vanaf 15.00 uur organiseren de Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen een middag vol maatschappijgericht onderzoek. Deze bijeenkomst Wetenschap, werk aan de winkel! is toegankelijk voor iedereen die wil weten wat wetenschap voor de samenleving kan betekenen. Studenten presenteren er aan de hand van aansprekende posters onderzoek dat gedaan is op verzoek van maatschappelijke organisaties. Het publiek kan in gespreksrondes vragen stellen en kennismaken met een gevarieerd aanbod aan onderwerpen.

De RUG beschikt over vijf wetenschapswinkels op verschillende wetenschappelijke terreinen, waardoor de wetenschap in de breedste zin op 8 juni getoond kan worden. Of u nu geïnteresseerd bent in biologie en technologie, taal en communicatie, onderwijs, economie of gezondheidszorg, u kunt bij een wetenschapswinkel terecht. Op deze middag zullen meer dan twintig voorbeelden van wetenschapswinkelonderzoek getoond worden, zoals naar energiezuinige straatverlichting en naar dyslexie in het voortgezet onderwijs.

Natuurlijk is er bij Wetenschap, Werk aan de Winkel! ook de mogelijkheid om uw eigen vragen bij een wetenschapswinkel neer te leggen. Rosa Timmer, columniste van de Universiteitskrant en het Dagblad van het Noorden, treedt op en er wordt afgesloten met live muziek. De bijeenkomst wordt gehouden in de Plaza (faculteit Economie en Bedrijfskunde), Nettelbosje 2, Zernikecomplex. De posters zijn daar tot 21 juni te bezichtigen.

 

Meer informatie: http://www.rug.nl/wewi

Noot voor de pers

Contact:
- Karin Ree, Bèta-wetenschapswinkel, 050-3634132, c.m.ree rug.nl
- Saskia Visser, Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie, 050-3635271, s.j.visser rug.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:58

Meer nieuws