Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Embryogenesis and neogenesis of the endocrine pancreas. The role of c-met,c-kit and nestin positive cells

31 mei 2010

Promotie: mw. S.T. Gangaram-Panday, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Embryogenesis and neogenesis of the endocrine pancreas. The role of c-met,c-kit and nestin positive cells

Promotor(s): prof.dr. L.F.H.M. de Leij

Faculteit: Medische Wetenschappen

Contact: via de persvoorlichters van het UMCG, tel. 050-361 2200, e-mail: voorlichting@bvl.umcg.nl

Eiwitten spelen rol bij ontwikkeling alvleesklier

De alvleesklier (pancreas) is een achter de maag gelegen orgaan dat voor de spijsvertering belangrijke sappen afscheidt. Promovenda Shanti Gangaram-Panday onderzocht of bepaalde eiwitten een rol spelen in de ontwikkeling van de pancreas en wellicht nog andere organen. Dit is van belang om te weten omdat deze eiwitten ook ingezet worden bij stamceltherapieën.

Uit haar onderzoek blijkt dat de onderzochte eiwitten (nestine, c-met en c-kit) inderdaad aanknopingspunten bieden voor therapie. Bovendien blijken de eiwitten mogelijk betrokken te zijn bij herstellende processen in de alvleesklier. Wel is er meer onderzoek nodig om dit verder te bevestigen.

Shanti Gangaram-Panday deed haar onderzoek bij de afdelingen Pathologie en Medische Biologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij werkt momenteel als scientist clinical pharmacology bij Astellas Pharma Europe BV.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...