Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Embryogenesis and neogenesis of the endocrine pancreas. The role of c-met,c-kit and nestin positive cells

31 mei 2010

Promotie: mw. S.T. Gangaram-Panday, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Embryogenesis and neogenesis of the endocrine pancreas. The role of c-met,c-kit and nestin positive cells

Promotor(s): prof.dr. L.F.H.M. de Leij

Faculteit: Medische Wetenschappen

Contact: via de persvoorlichters van het UMCG, tel. 050-361 2200, e-mail: voorlichting@bvl.umcg.nl

Eiwitten spelen rol bij ontwikkeling alvleesklier

De alvleesklier (pancreas) is een achter de maag gelegen orgaan dat voor de spijsvertering belangrijke sappen afscheidt. Promovenda Shanti Gangaram-Panday onderzocht of bepaalde eiwitten een rol spelen in de ontwikkeling van de pancreas en wellicht nog andere organen. Dit is van belang om te weten omdat deze eiwitten ook ingezet worden bij stamceltherapieën.

Uit haar onderzoek blijkt dat de onderzochte eiwitten (nestine, c-met en c-kit) inderdaad aanknopingspunten bieden voor therapie. Bovendien blijken de eiwitten mogelijk betrokken te zijn bij herstellende processen in de alvleesklier. Wel is er meer onderzoek nodig om dit verder te bevestigen.

Shanti Gangaram-Panday deed haar onderzoek bij de afdelingen Pathologie en Medische Biologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij werkt momenteel als scientist clinical pharmacology bij Astellas Pharma Europe BV.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printView this page in: English

Meer nieuws