Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Embryogenesis and neogenesis of the endocrine pancreas. The role of c-met,c-kit and nestin positive cells

31 mei 2010

Promotie: mw. S.T. Gangaram-Panday, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Embryogenesis and neogenesis of the endocrine pancreas. The role of c-met,c-kit and nestin positive cells

Promotor(s): prof.dr. L.F.H.M. de Leij

Faculteit: Medische Wetenschappen

Contact: via de persvoorlichters van het UMCG, tel. 050-361 2200, e-mail: voorlichting@bvl.umcg.nl

Eiwitten spelen rol bij ontwikkeling alvleesklier

De alvleesklier (pancreas) is een achter de maag gelegen orgaan dat voor de spijsvertering belangrijke sappen afscheidt. Promovenda Shanti Gangaram-Panday onderzocht of bepaalde eiwitten een rol spelen in de ontwikkeling van de pancreas en wellicht nog andere organen. Dit is van belang om te weten omdat deze eiwitten ook ingezet worden bij stamceltherapieën.

Uit haar onderzoek blijkt dat de onderzochte eiwitten (nestine, c-met en c-kit) inderdaad aanknopingspunten bieden voor therapie. Bovendien blijken de eiwitten mogelijk betrokken te zijn bij herstellende processen in de alvleesklier. Wel is er meer onderzoek nodig om dit verder te bevestigen.

Shanti Gangaram-Panday deed haar onderzoek bij de afdelingen Pathologie en Medische Biologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij werkt momenteel als scientist clinical pharmacology bij Astellas Pharma Europe BV.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....