Examentraining VWO Rijksuniversiteit Groningen is gestart

19 april 2010

De examentraining voor VWO leerlingen door het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen is dit jaar onveranderd populair. In enkele maanden zijn er circa 500 inschrijvingen binnen gekomen. Vanuit het hele land komen leerlingen om deel te nemen aan de examentraining VWO in Groningen. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De RUG , scheikunde, biologie of economie een examentraining aan. De training kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 15 leerlingen) is er per 5 leerlingen 1 docent aanwezig. In drie dagen worden leerlingen klaargestoomd voor het betreffende VWO examen.

Kosten

De kosten per leerling voor de examentraining bedragen € 295,- per vak (€ 210,- voor de tweedaagse herexamentraining), inclusief een duidelijke door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Praedinius Gymnasium in het centrum van Groningen.

Inschrijving nog mogelijk

Inmiddels zijn de examentrainingen voor een deel van de scholieren al in volle gang.  Afgelopen weekend namen ruim 100 leerlingen deel aan de trainingen in de eerste periode. In totaal zijn er tot nu toe 500 inschrijvingen binnengekomen voor vier periodes. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Voor de herexamentraining kunnen leerlingen zich inschrijven zo gauw de resultaten van het centraal examen bekend zijn.

De data van de examentraining zijn:

- Periode 1: zaterdag 17, zondag 18 en zaterdag 24 april (bezig)
- Periode 2: zo 25 april, za 1 mei en zo 2 mei (inschrijving gesloten)
- Periode 3: vr 30 april, vr 7 mei en za 8 mei (inschrijving t/m 23 april)
- Periode 4: di 4 mei, woe 5 mei en zo 9 mei (inschrijving t/m 27 april)
- Periode 5 (herexamentraining): za 19 en zo 20 juni
Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op: Examentraining.

Noot voor de pers

- Contact: Martijn Wieling, m.b.wieling@rug.nl of Frits van Kouwenhove, j.f.van.kouwenhove@rug.nl

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 14:44