Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bridging contexts. The interplay between family, child, and peers in explaining problem behavior in early adolescence

04 maart 2010

Promotie: mw. M. Sentse, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: Bridging contexts. The interplay between family, child, and peers in explaining problem behavior in early adolescence
Promotor(s): prof.dr. S. Lindenberg
Faculteit: Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Dick de Waard benoemd tot hoogleraar Auditing

Dr. D.A. de Waard is per 1 februari 2010 benoemd tot (deeltijd) hoogleraar Auditing bij de vakgroep Accountancy van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De leerstoel betreft het verstrekken van zekerheid bij verantwoordingsinformatie van ondernemingen, zowel financieel als (in toenemende mate) niet-financieel.

Dick de Waard (Rotterdam, 1956) volgde de opleiding Accountancy bij het NIVRA en de post-initiële opleiding Milieu Accountancy bij de Universiteit van Amsterdam. In 1977 trad hij in dienst bij Ernst & Young (en haar rechtsvoorgangers), waar hij nog steeds werkzaam is. Hij was enkele jaren docent bij Stichting Baak (opleidingsinstituut van VNO-NCW) en docent interne opleidingen bij Ernst & Young. Sinds 1991 is De Waard tevens als parttime universitair (hoofd)docent Auditing verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2008 promoveerde hij bij de RUG op het proefschrift ‘Toezicht op maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Bij Ernst & Young is De Waard verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van duurzaamheid en klimaatsproblematiek in Nederland en Centraal-Europa, zoals advisering over strategie, beleid, monitoring en verslaggeving. De Waard is daarbij verantwoordelijk voor de controle van duurzaamheidsverslagen van diverse nationale en multinationale ondernemingen.

De Waard is tevens voorzitter van de raad van toezicht van de stichting COG Drenthe, waarin een groep van 21 basisscholen is ondergebracht. Ook was hij enige jaren lid van de raad van toezicht van BVO FC Groningen en bestuurslid van een stichting voor de opvang van ex-gedetineerden en sociaal zwakkeren.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....