Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bridging contexts. The interplay between family, child, and peers in explaining problem behavior in early adolescence

04 maart 2010

Promotie: mw. M. Sentse, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: Bridging contexts. The interplay between family, child, and peers in explaining problem behavior in early adolescence
Promotor(s): prof.dr. S. Lindenberg
Faculteit: Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Dick de Waard benoemd tot hoogleraar Auditing

Dr. D.A. de Waard is per 1 februari 2010 benoemd tot (deeltijd) hoogleraar Auditing bij de vakgroep Accountancy van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De leerstoel betreft het verstrekken van zekerheid bij verantwoordingsinformatie van ondernemingen, zowel financieel als (in toenemende mate) niet-financieel.

Dick de Waard (Rotterdam, 1956) volgde de opleiding Accountancy bij het NIVRA en de post-initiële opleiding Milieu Accountancy bij de Universiteit van Amsterdam. In 1977 trad hij in dienst bij Ernst & Young (en haar rechtsvoorgangers), waar hij nog steeds werkzaam is. Hij was enkele jaren docent bij Stichting Baak (opleidingsinstituut van VNO-NCW) en docent interne opleidingen bij Ernst & Young. Sinds 1991 is De Waard tevens als parttime universitair (hoofd)docent Auditing verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2008 promoveerde hij bij de RUG op het proefschrift ‘Toezicht op maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Bij Ernst & Young is De Waard verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van duurzaamheid en klimaatsproblematiek in Nederland en Centraal-Europa, zoals advisering over strategie, beleid, monitoring en verslaggeving. De Waard is daarbij verantwoordelijk voor de controle van duurzaamheidsverslagen van diverse nationale en multinationale ondernemingen.

De Waard is tevens voorzitter van de raad van toezicht van de stichting COG Drenthe, waarin een groep van 21 basisscholen is ondergebracht. Ook was hij enige jaren lid van de raad van toezicht van BVO FC Groningen en bestuurslid van een stichting voor de opvang van ex-gedetineerden en sociaal zwakkeren.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...