Open Dag op Locatie: uitgebreid kennismaken met twee studies op één dag

03 maart 2010

Ruim 5000 middelbare scholieren bezoeken vrijdag 5 maart de Open dag op locatie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ze maken er uitgebreid kennis met een of twee opleidingen. De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groningen.  Tussen 12.00 en 14.00 uur kunnen de aankomende studenten informatiemarkten in het Academiegebouw en het Sportcentrum bezoeken, kennismaken met de USVA en de ACLO of zelf aan de slag bij Science Linx.

Bezoekers moesten zich voor 1 maart aanmelden.  De aanmelding voor de Open dag op locatie is inmiddels gesloten.

Programma opleidingen

Een college volgen, praten met ouderejaarsstudenten, docenten en studieadviseurs, rondkijken in de bibliotheek, het laboratorium, talenpracticum of computerruimte. Mensen ontmoeten met wie je wellicht volgend jaar al in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van de stad Groningen, waar je straks wellicht 4 of 5 jaar of zelfs langer woont. Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de Open dag op locatie van vrijdag 5 maart.

Alle 60  bacheloropleidingen van de RUG doen mee aan de Open dag op locatie. De aankomende studenten kunnen maximaal twee studies bezoeken, ’s ochtends een en ’s middags een tweede. Uiteraard besteden de opleidingen aandacht aan de mogelijkheden om na het voltooien van de bacheloropleiding ook een masteropleiding aan de RUG te volgen.

Informatiemarkten

Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoe zit het precies met de studiefinanciering? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van loting en selectie? Is het moeilijk om een kamer te vinden? Kent Groningen een leuke introductieperiode? En welke studentenverenigingen zijn er zoal? Deze en andere vragen worden beantwoord op de informatiemarkten die plaatsvinden tussen 12.00 en 14.00 uur in het Academiegebouw in het centrum en in het  Sportcentrum op het Zernikecomplex.

Sport

Iedere Groningse student kent de ACLO, de studentensportstichting van RUG en Hanzehogeschool, en de riante sportfaciliteiten van het  Sportcentrum. De aankomende studenten kunnen daar al even aan ruiken door op 5 maart tussen 12.00 en 14.00 uur het Sportcentrum te bezoeken en te ervaren dat zowel recreatieve sporters als topsporters hier vele mogelijkheden hebben.

Cultuur

Het cultureel studentencentrum USVA speelt een belangrijke rol in het culturele leven in de stad Groningen. Studenten volgen er cursussen, doen mee aan een workshop of bezoeken een voorstelling. Op 5 maart kunnen aankomende studenten vrijblijvend rondkijken in het USVA-pand. En in het Academiegebouw treedt tussen 12.00-14.00 uur dj Ermo op.

Science Linx

In de middagpauze kun je ook de permanente tentoonstelling van Science LinX bezoeken in de Bernoulliborg op het Zernikecomplex. Daar kun je aan de hand van interactieve opstellingen en games kennismaken met natuurwetenschappen en technologie.

Zie ook: website Open dag op locatie

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29