Verkiezing Docent van het Jaar Prijs 2009

02 februari 2010

Aan de Rijksuniversiteit Groningen vindt op donderdag 4 februari 2010 voor de derde keer de verkiezing van de Docent van het Jaar plaats. Vertegenwoordigers van negen faculteiten houden dan een korte presentatie over hun vakgebied. Een jury onder voorzitterschap van rector magnificus prof. dr. Frans Zwarts zal vervolgens de prijs toekennen.

Met het instellen van de jaarlijkse prijs wil het College van Bestuur benadrukken hoe belangrijk de inzet van docenten is voor de kwaliteit van het onderwijs. De winnaar wordt beloond met een kunstwerk en € 7.500. Eerdere prijswinnaars waren prof. dr. Erik Scherder (UMCG) en prof. dr. Geurt-Henk van Kooten van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap.

Drie prijzen

Iedereen is van harte welkom bij de presentaties. Het publiek in de zaal kan stemmen over de Publieksprijs die naast de Juryprijs wordt toegekend. De presentaties zijn bovendien rechtstreeks via internet te volgen. Ook via internet kan worden gestemd en wel voor de Web-prijs.

Procedure

De negen faculteiten van de universiteit dragen elk een eigen docent. Een schriftelijke motivering per genomineerde vormt de basis voor het oordeel van de jury. In aanvulling daarop houden alle kandidaten een korte voordracht.

Zie ook de website van de Docent van het Jaar Prijs.

Datum, tijd en plaats: 4 februari 2010, 14.00 uur, UMCG/Keuningzaal, A. Deusinglaan 1

Noot voor de pers

Meer informatie: A. van Arragon, tel. 050-3636643, e-mail: a.van.arragon@rug