Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Strain and composition effects in epitaxial ferroelectrics. Structural studies on PbxSr1-TiO3 thin films grown by MBE

22 januari 2010

Promotie: dhr. G. Rispens, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Strain and composition effects in epitaxial ferroelectrics. Structural studies on PbxSr1-TiO3 thin films grown by MBE

Promotor(s): prof.dr. T.T.M. Palstra, prof.dr. B. Noheda

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Contact: Gijsbert Rispens, tel. 050-363 4416, e-mail: g.rispens@rug.nl

Ferroelektrische eigenschappen van materialen

Gijsbert Rispens paste in zijn onderzoek röntgendiffractietechnieken en simulaties daarvan toe om de ferroelektrische eigenschappen van materialen te bepalen. Hij stelde onder andere vast dat een ferroelektrisch materiaal dat in de ferroelektrische fase is gegroeid, kwalitatief andere eigenschappen heeft dan een ferroelektrisch materiaal dat in de paraelektrische fase is gegroeid.

Gijsbert Rispens (Smilde, 1979) studeerde scheikunde in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Advanced Materials, afdeling Vaste Stof Chemie. Rispens gaat door in het onderzoek als postdoc aan de universiteit van Genève.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...