Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Strain and composition effects in epitaxial ferroelectrics. Structural studies on PbxSr1-TiO3 thin films grown by MBE

22 januari 2010

Promotie: dhr. G. Rispens, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Strain and composition effects in epitaxial ferroelectrics. Structural studies on PbxSr1-TiO3 thin films grown by MBE

Promotor(s): prof.dr. T.T.M. Palstra, prof.dr. B. Noheda

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Contact: Gijsbert Rispens, tel. 050-363 4416, e-mail: g.rispens@rug.nl

Ferroelektrische eigenschappen van materialen

Gijsbert Rispens paste in zijn onderzoek röntgendiffractietechnieken en simulaties daarvan toe om de ferroelektrische eigenschappen van materialen te bepalen. Hij stelde onder andere vast dat een ferroelektrisch materiaal dat in de ferroelektrische fase is gegroeid, kwalitatief andere eigenschappen heeft dan een ferroelektrisch materiaal dat in de paraelektrische fase is gegroeid.

Gijsbert Rispens (Smilde, 1979) studeerde scheikunde in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Advanced Materials, afdeling Vaste Stof Chemie. Rispens gaat door in het onderzoek als postdoc aan de universiteit van Genève.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....