Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Bartelink | Wat werkt tegen Aids

EO.nl op zaterdag
05 december 2009

Toen paus Benedictus de 16e afgelopen voorjaar Afrika bezocht, laaide de discussie over aids-bestrijding weer eens hoog op. De paus herhaalde tegen het gebruik van condooms te zijn, wat hem op massale kritiek kwam te staan. Iemand die helemaal niet blij was met de zoveelste ‘condoomdiscussie’ is Brenda Bartelink. Zij is godsdienstwetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen en doet onderzoek naar de rol van religie bij aidsbestrijding in Afrika. Mevrouw Bartelink is bij ons te gast vanuit de studio in Groningen.

Laatst gewijzigd:31 mei 2016 10:15

Meer nieuws

 • 21 april 2021

  Code van de Dode Zeerollen gekraakt

  De Dode Zeerollen, die zo’n zeventig jaar geleden werden ontdekt, bevatten de oudste manuscripten van de Hebreeuwse bijbel (het Oude Testament) en van andere, tot dan toe onbekende Joodse teksten. RUG-onderzoekers hebben via een combinatie van...

 • 09 maart 2021

  Religieus erfgoed: oude cultuur in hedendaagse gemeenschappen

  Veel mensen hebben niet zo’n duidelijk idee van het belang van religieus erfgoed. Student-assistenten Kjelda Glimmerveen en Loïs Bakker leggen het uit. Ze zijn ervan overtuigd dat ook jongeren erfgoed interessant kunnen vinden, als je ze het maar...

 • 04 februari 2021

  Hanneke Muthert benoemd tot adjunct-hoogleraar Godsdienstpsychologie

  Met ingang van 1 februari 2021 bekleedt dr. Hanneke Muthert als adjunct-hoogleraar de leerstoel Godsdienstpsychologie met speciale aandacht voor Geestelijke Verzorging en Welzijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de...