Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bartelink | Wat werkt tegen Aids

EO.nl op zaterdag
05 december 2009

Toen paus Benedictus de 16e afgelopen voorjaar Afrika bezocht, laaide de discussie over aids-bestrijding weer eens hoog op. De paus herhaalde tegen het gebruik van condooms te zijn, wat hem op massale kritiek kwam te staan. Iemand die helemaal niet blij was met de zoveelste ‘condoomdiscussie’ is Brenda Bartelink. Zij is godsdienstwetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen en doet onderzoek naar de rol van religie bij aidsbestrijding in Afrika. Mevrouw Bartelink is bij ons te gast vanuit de studio in Groningen.

Laatst gewijzigd:31 mei 2016 10:15

Meer nieuws

 • 18 september 2018

  Swingend veldwerk in Haagse migrantenkerken

  Wie er oog voor heeft, vindt honderden migrantenkerken in ons land, vooral in de grote steden. Antropologisch gezien werelden op zichzelf. Hoe gaat men daar om met thema’s als gezondheid, seksualiteit, veiligheid? Wilde verhalen doen soms de ronde....

 • 10 september 2018

  Nieuwe Gerardus van der Leeuw Fellow Rosalind Hackett

  Prof. dr. Rosalind I.J. Hackett zal van augustus tot december 2018 als derde Gerardus van der Leeuw Fellow werkzaam zijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 05 september 2018

  Dr. Andrew Irving Docent van het Jaar Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

  In de Doopsgezinde Kerk te Groningen werd op woensdag 5 september 2018, traditiegetrouw tijdens de opening van het academisch jaar van de faculteit, de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing Docent van het Jaar 2018 van de faculteit Godgleerdheid...