Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bartelink | Wat werkt tegen Aids

EO.nl op zaterdag
05 december 2009

Toen paus Benedictus de 16e afgelopen voorjaar Afrika bezocht, laaide de discussie over aids-bestrijding weer eens hoog op. De paus herhaalde tegen het gebruik van condooms te zijn, wat hem op massale kritiek kwam te staan. Iemand die helemaal niet blij was met de zoveelste ‘condoomdiscussie’ is Brenda Bartelink. Zij is godsdienstwetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen en doet onderzoek naar de rol van religie bij aidsbestrijding in Afrika. Mevrouw Bartelink is bij ons te gast vanuit de studio in Groningen.

Laatst gewijzigd:31 mei 2016 10:15

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...