Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Afscheid arabist Fred Leemhuis

05 november 2009
prof.dr. Fred Leemhuis

Prof. dr. Fred Leemhuis (1942) is sinds 1965 als arabist verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2002 trad hij in dienst van de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap. Daar werd hij vanwege de Stichting Groninger Universiteitsfonds benoemd tot bijzonder hoogleraar in de ‘Islam met speciale aandacht voor de Koranwetenschap’.  

In de afgelopen decennia groeide Fred Leemhuis uit tot een van Nederlands bekendste experts op het gebied van de Koran en de islam. Dit is mede dankzij zijn Koranvertaling die in 1989 verscheen en inmiddels zijn dertiende druk beleeft. Vanaf 2001 leidt Fred Leemhuis drie maanden per jaar een restauratie- en onderzoeksproject in de Dakhla-oase in de westelijke woestijn in Egypte. 

Op vrijdag 13 november zal Fred Leemhuis afscheid nemen van de faculteit. Ter gelegenheid van dit afscheid zal hij zijn afscheidscollege houden in de Doopsgezinde Kerk om 16.00 uur precies met als titel 'Oude letters op perkament en papier'.

Locatie

Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Datum | Tijd

vrijdag 13 november | 16.00-17.15 uur

Organisatoren 

Drs. T.D.S. Blank (Anand)

Drs. P.G.T. Nanninga (Pieter)
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:17

Meer nieuws

 • 18 september 2018

  Swingend veldwerk in Haagse migrantenkerken

  Wie er oog voor heeft, vindt honderden migrantenkerken in ons land, vooral in de grote steden. Antropologisch gezien werelden op zichzelf. Hoe gaat men daar om met thema’s als gezondheid, seksualiteit, veiligheid? Wilde verhalen doen soms de ronde....

 • 10 september 2018

  Nieuwe Gerardus van der Leeuw Fellow Rosalind Hackett

  Prof. dr. Rosalind I.J. Hackett zal van augustus tot december 2018 als derde Gerardus van der Leeuw Fellow werkzaam zijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 05 september 2018

  Dr. Andrew Irving Docent van het Jaar Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

  In de Doopsgezinde Kerk te Groningen werd op woensdag 5 september 2018, traditiegetrouw tijdens de opening van het academisch jaar van de faculteit, de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing Docent van het Jaar 2018 van de faculteit Godgleerdheid...