Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Afscheid arabist Fred Leemhuis

05 november 2009
prof.dr. Fred Leemhuis

Prof. dr. Fred Leemhuis (1942) is sinds 1965 als arabist verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2002 trad hij in dienst van de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap. Daar werd hij vanwege de Stichting Groninger Universiteitsfonds benoemd tot bijzonder hoogleraar in de ‘Islam met speciale aandacht voor de Koranwetenschap’.  

In de afgelopen decennia groeide Fred Leemhuis uit tot een van Nederlands bekendste experts op het gebied van de Koran en de islam. Dit is mede dankzij zijn Koranvertaling die in 1989 verscheen en inmiddels zijn dertiende druk beleeft. Vanaf 2001 leidt Fred Leemhuis drie maanden per jaar een restauratie- en onderzoeksproject in de Dakhla-oase in de westelijke woestijn in Egypte.

Op vrijdag 13 november zal Fred Leemhuis afscheid nemen van de faculteit. Ter gelegenheid van dit afscheid zal hij zijn afscheidscollege houden in de Doopsgezinde Kerk om 16.00 uur precies met als titel 'Oude letters op perkament en papier'.

Locatie

Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Datum | Tijd

vrijdag 13 november | 16.00-17.15 uur

Organisatoren

Drs. T.D.S. Blank (Anand)

Drs. P.G.T. Nanninga (Pieter)
Laatst gewijzigd:08 augustus 2023 12:10

Meer nieuws