Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Afscheid arabist Fred Leemhuis

05 november 2009
prof.dr. Fred Leemhuis

Prof. dr. Fred Leemhuis (1942) is sinds 1965 als arabist verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2002 trad hij in dienst van de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap. Daar werd hij vanwege de Stichting Groninger Universiteitsfonds benoemd tot bijzonder hoogleraar in de ‘Islam met speciale aandacht voor de Koranwetenschap’.  

In de afgelopen decennia groeide Fred Leemhuis uit tot een van Nederlands bekendste experts op het gebied van de Koran en de islam. Dit is mede dankzij zijn Koranvertaling die in 1989 verscheen en inmiddels zijn dertiende druk beleeft. Vanaf 2001 leidt Fred Leemhuis drie maanden per jaar een restauratie- en onderzoeksproject in de Dakhla-oase in de westelijke woestijn in Egypte. 

Op vrijdag 13 november zal Fred Leemhuis afscheid nemen van de faculteit. Ter gelegenheid van dit afscheid zal hij zijn afscheidscollege houden in de Doopsgezinde Kerk om 16.00 uur precies met als titel 'Oude letters op perkament en papier'.

Locatie

Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Datum | Tijd

vrijdag 13 november | 16.00-17.15 uur

Organisatoren 

Drs. T.D.S. Blank (Anand)

Drs. P.G.T. Nanninga (Pieter)
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:17

Meer nieuws

 • 21 april 2021

  Code van de Dode Zeerollen gekraakt

  De Dode Zeerollen, die zo’n zeventig jaar geleden werden ontdekt, bevatten de oudste manuscripten van de Hebreeuwse bijbel (het Oude Testament) en van andere, tot dan toe onbekende Joodse teksten. RUG-onderzoekers hebben via een combinatie van...

 • 09 maart 2021

  Religieus erfgoed: oude cultuur in hedendaagse gemeenschappen

  Veel mensen hebben niet zo’n duidelijk idee van het belang van religieus erfgoed. Student-assistenten Kjelda Glimmerveen en Loïs Bakker leggen het uit. Ze zijn ervan overtuigd dat ook jongeren erfgoed interessant kunnen vinden, als je ze het maar...

 • 04 februari 2021

  Hanneke Muthert benoemd tot adjunct-hoogleraar Godsdienstpsychologie

  Met ingang van 1 februari 2021 bekleedt dr. Hanneke Muthert als adjunct-hoogleraar de leerstoel Godsdienstpsychologie met speciale aandacht voor Geestelijke Verzorging en Welzijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de...