Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Boek ‘Ketenzorg – Praktijk in Perspectief’ verschenen onder redactie van o.a. Kees Ahaus

08 oktober 2009

Bij 'ketenzorg' gaat het om optimale afstemming en samenwerking in zorg en welzijn. Onder redactie van onder anderen prof.dr.ir. Kees Ahaus van de faculteit is een boek verschenen over dit onderwerp: ‘Ketenzorg – Praktijk in Perspectief’. Het is feestelijk uitgereikt op een symposium waarop ook andere auteurs en redacteurs spraken (Henk Rosendal, lector in Leiden, Robbert Huisman, hoogleraar in Rotterdam en Coen Raad, docent hogeschool Leiden).

Ruim dertig ketenwerkers in de zorg hebben meegewerkt aan het boek ‘Ketenzorg – Praktijk in Perspectief’. Hun kennis en ervaringen vormen gebundeld een goede handreiking voor de ontwikkeling van werkelijk geïntegreerde zorg. Professionals in de zorg specialiseren zich meer en meer, maar cliënten knippen hun zorgvraag niet op in onderdelen. Afstemming tussen professionals is noodzakelijk. Bij ketenzorg werken partijen, die zowel zelfstandig als afhankelijk van elkaar functioneren, nauw samen. Want: beter afgestemde zorg is efficiënter en effectiever.

In het voorwoord van het boek zegt minister Ab Klink: 'Integrale zorg, waaronder ketenzorg, is een belangrijk instrument van de stille zorgrevolutie die zich aan het voltrekken is. Immers, in de toekomst hebben we het in principe niet meer over beroepsbeoefenaren die zich in compartimenten in de eerste en tweede lijn hebben geordend. We houden ons dan primair bezig met de zorgvraag van patiënten.’


Prof.dr.ir. C.T.B. Ahaus, is hoogleraar kwaliteitsmanagement aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en werkt bij TNO Management Consultants.

Ketenzorg, Praktijk in Perspectief, uitgeverij Elsevier Gezondheidszorg

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53

Meer nieuws