Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Prof.dr. Ed Noort te gast bij Flavius

24 juni 2009
Flavius | actueel historisch magazine
gemaakt door VPRO-medewerkers

Aflevering 10

'Flavius', met als ondertitel 'Actueel historisch magazine', is gemodelleerd naar het eerste uur van 'Onvoltooid Verleden Tijd'. In deze serie komen uitsluitend Joodse onderwerpen aan de orde.In deze aflevering een gesprek met Esther Erwteman, de eerste vrouwelijke bestuurder van de Joodse Gemeente Amsterdam. Ter ere van het tachtigjarig jubileum van de Joodse jeugdbeweging Bne Akiwa praten we met een oud- en met een huidig lid. Rabbijn Tamarah Benima wijdt haar column aan Israelische muziek. Wim Egger vertelt over zijn dit jaar verschenen boek 'Surinaamse Rug, Joodse Buik' en ten slotte is prof.dr. Ed Noort te gast,  internationaal befaamd oudtestamenticus, die een koninklijke onderscheiding heeft gekregen. * Flavius Josephus (Jeruzalem 37 - Rome ca. 100) schreef over de geschiedenis van de Joden. Dit deed hij vanuit Rome, waar hij na zijn krijgsgevangenschap bleef wonen. Omdat hij - zelf Jood - het Joodse volk trachtte over te halen het verzet tegen de Romeinen te staken, gold hij voor zijn tijdgenoten als een verrader. Voor historici is zijn werk van onschatbare waarde

> ga naar de website van Flavius voor meer informatie

Laatst gewijzigd:06 december 2016 16:05

Meer nieuws

 • 21 april 2021

  Code van de Dode Zeerollen gekraakt

  De Dode Zeerollen, die zo’n zeventig jaar geleden werden ontdekt, bevatten de oudste manuscripten van de Hebreeuwse bijbel (het Oude Testament) en van andere, tot dan toe onbekende Joodse teksten. RUG-onderzoekers hebben via een combinatie van...

 • 09 maart 2021

  Religieus erfgoed: oude cultuur in hedendaagse gemeenschappen

  Veel mensen hebben niet zo’n duidelijk idee van het belang van religieus erfgoed. Student-assistenten Kjelda Glimmerveen en Loïs Bakker leggen het uit. Ze zijn ervan overtuigd dat ook jongeren erfgoed interessant kunnen vinden, als je ze het maar...

 • 04 februari 2021

  Hanneke Muthert benoemd tot adjunct-hoogleraar Godsdienstpsychologie

  Met ingang van 1 februari 2021 bekleedt dr. Hanneke Muthert als adjunct-hoogleraar de leerstoel Godsdienstpsychologie met speciale aandacht voor Geestelijke Verzorging en Welzijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de...