Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Prof.dr. Ed Noort te gast bij Flavius

24 juni 2009
Flavius | actueel historisch magazine
gemaakt door VPRO-medewerkers

Aflevering 10

'Flavius', met als ondertitel 'Actueel historisch magazine', is gemodelleerd naar het eerste uur van 'Onvoltooid Verleden Tijd'. In deze serie komen uitsluitend Joodse onderwerpen aan de orde.In deze aflevering een gesprek met Esther Erwteman, de eerste vrouwelijke bestuurder van de Joodse Gemeente Amsterdam. Ter ere van het tachtigjarig jubileum van de Joodse jeugdbeweging Bne Akiwa praten we met een oud- en met een huidig lid. Rabbijn Tamarah Benima wijdt haar column aan Israelische muziek. Wim Egger vertelt over zijn dit jaar verschenen boek 'Surinaamse Rug, Joodse Buik' en ten slotte is prof.dr. Ed Noort te gast,  internationaal befaamd oudtestamenticus, die een koninklijke onderscheiding heeft gekregen. * Flavius Josephus (Jeruzalem 37 - Rome ca. 100) schreef over de geschiedenis van de Joden. Dit deed hij vanuit Rome, waar hij na zijn krijgsgevangenschap bleef wonen. Omdat hij - zelf Jood - het Joodse volk trachtte over te halen het verzet tegen de Romeinen te staken, gold hij voor zijn tijdgenoten als een verrader. Voor historici is zijn werk van onschatbare waarde

> ga naar de website van Flavius voor meer informatie

Laatst gewijzigd:08 augustus 2023 12:08

Meer nieuws