Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. Ed Noort te gast bij Flavius

24 juni 2009
Flavius | actueel historisch magazine
gemaakt door VPRO-medewerkers

Aflevering 10

'Flavius', met als ondertitel 'Actueel historisch magazine', is gemodelleerd naar het eerste uur van 'Onvoltooid Verleden Tijd'. In deze serie komen uitsluitend Joodse onderwerpen aan de orde.In deze aflevering een gesprek met Esther Erwteman, de eerste vrouwelijke bestuurder van de Joodse Gemeente Amsterdam. Ter ere van het tachtigjarig jubileum van de Joodse jeugdbeweging Bne Akiwa praten we met een oud- en met een huidig lid. Rabbijn Tamarah Benima wijdt haar column aan Israelische muziek. Wim Egger vertelt over zijn dit jaar verschenen boek 'Surinaamse Rug, Joodse Buik' en ten slotte is prof.dr. Ed Noort te gast,  internationaal befaamd oudtestamenticus, die een koninklijke onderscheiding heeft gekregen. * Flavius Josephus (Jeruzalem 37 - Rome ca. 100) schreef over de geschiedenis van de Joden. Dit deed hij vanuit Rome, waar hij na zijn krijgsgevangenschap bleef wonen. Omdat hij - zelf Jood - het Joodse volk trachtte over te halen het verzet tegen de Romeinen te staken, gold hij voor zijn tijdgenoten als een verrader. Voor historici is zijn werk van onschatbare waarde

> ga naar de website van Flavius voor meer informatie

Laatst gewijzigd:06 december 2016 16:05

Meer nieuws

 • 18 september 2018

  Swingend veldwerk in Haagse migrantenkerken

  Wie er oog voor heeft, vindt honderden migrantenkerken in ons land, vooral in de grote steden. Antropologisch gezien werelden op zichzelf. Hoe gaat men daar om met thema’s als gezondheid, seksualiteit, veiligheid? Wilde verhalen doen soms de ronde....

 • 10 september 2018

  Nieuwe Gerardus van der Leeuw Fellow Rosalind Hackett

  Prof. dr. Rosalind I.J. Hackett zal van augustus tot december 2018 als derde Gerardus van der Leeuw Fellow werkzaam zijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 05 september 2018

  Dr. Andrew Irving Docent van het Jaar Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

  In de Doopsgezinde Kerk te Groningen werd op woensdag 5 september 2018, traditiegetrouw tijdens de opening van het academisch jaar van de faculteit, de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing Docent van het Jaar 2018 van de faculteit Godgleerdheid...