Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. Ed Noort te gast bij Flavius

24 juni 2009
Flavius | actueel historisch magazine
gemaakt door VPRO-medewerkers

Aflevering 10

'Flavius', met als ondertitel 'Actueel historisch magazine', is gemodelleerd naar het eerste uur van 'Onvoltooid Verleden Tijd'. In deze serie komen uitsluitend Joodse onderwerpen aan de orde.In deze aflevering een gesprek met Esther Erwteman, de eerste vrouwelijke bestuurder van de Joodse Gemeente Amsterdam. Ter ere van het tachtigjarig jubileum van de Joodse jeugdbeweging Bne Akiwa praten we met een oud- en met een huidig lid. Rabbijn Tamarah Benima wijdt haar column aan Israelische muziek. Wim Egger vertelt over zijn dit jaar verschenen boek 'Surinaamse Rug, Joodse Buik' en ten slotte is prof.dr. Ed Noort te gast,  internationaal befaamd oudtestamenticus, die een koninklijke onderscheiding heeft gekregen. * Flavius Josephus (Jeruzalem 37 - Rome ca. 100) schreef over de geschiedenis van de Joden. Dit deed hij vanuit Rome, waar hij na zijn krijgsgevangenschap bleef wonen. Omdat hij - zelf Jood - het Joodse volk trachtte over te halen het verzet tegen de Romeinen te staken, gold hij voor zijn tijdgenoten als een verrader. Voor historici is zijn werk van onschatbare waarde

> ga naar de website van Flavius voor meer informatie

Laatst gewijzigd:06 december 2016 16:05

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...