Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Robert Scapens ontvangt Zweeds eredoctoraat

22 juni 2009
Professor Robert Scapens
Professor Robert Scapens

Professor Robert Scapens heeft op 29 mei j.l. een eredoctoraat in ontvangst genomen van de Lund Universiteit in Zweden. Scapens is als hoogleraar Management Accounting aan FEB. Hij is tevens als professor verbonden aan Manchester Business School. Robert Scapens (1946) kreeg de honoris causa (Doctor of Economics) vanwege zijn prestaties op het gebied van management accounting.

In zijn onderzoek gebruikt Scapens verschillende theorieën en methodologieën om management accounting in het bedrijfsleven te bestuderen. Daarbij heeft hij ook veel geschreven over het gebruik van case study’s in het onderzoek. Samen met Michael Bromwich heeft Scapens in 1990 het tijdschrijft Management Accounting Research opgericht dat zich heeft ontwikkeld tot het grootste internationaal onderzoeksperiodiek in het veld van management accounting.

Robert Scapens is sinds 2006 visiting professor aan de Lund Universiteit. Dit is het tweede eredoctoraat dat hem is toegekend.  Eerder kreeg hij al een honoris causa (Doctor of Science) uitgereikt van de universiteit in Vaasa in Finland.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...