Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Robert Scapens ontvangt Zweeds eredoctoraat

22 juni 2009
Professor Robert Scapens
Professor Robert Scapens

Professor Robert Scapens heeft op 29 mei j.l. een eredoctoraat in ontvangst genomen van de Lund Universiteit in Zweden. Scapens is als hoogleraar Management Accounting aan FEB. Hij is tevens als professor verbonden aan Manchester Business School. Robert Scapens (1946) kreeg de honoris causa (Doctor of Economics) vanwege zijn prestaties op het gebied van management accounting.

In zijn onderzoek gebruikt Scapens verschillende theorieën en methodologieën om management accounting in het bedrijfsleven te bestuderen. Daarbij heeft hij ook veel geschreven over het gebruik van case study’s in het onderzoek. Samen met Michael Bromwich heeft Scapens in 1990 het tijdschrijft Management Accounting Research opgericht dat zich heeft ontwikkeld tot het grootste internationaal onderzoeksperiodiek in het veld van management accounting.

Robert Scapens is sinds 2006 visiting professor aan de Lund Universiteit. Dit is het tweede eredoctoraat dat hem is toegekend.  Eerder kreeg hij al een honoris causa (Doctor of Science) uitgereikt van de universiteit in Vaasa in Finland.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...