Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

dr. E. Pieter Jansen wint Jim Bulloch Award voor Innovations in Management Accounting Education

12 juni 2009
dr. E. Pieter Jansen
dr. E. Pieter Jansen

De Jim Bulloch Award is ingesteld door de Managing Accounting Section van de American Accounting Association. De prijs, een plaquette en een geldbedrag van $3,000, wordt gegeven aan wetenschappers die innovatieve onderwijspraktijken of curriculummateriaal hebben ontwikkeld op het gebied van management accounting. Jansen wint de prijs samen met Kenneth A. Merchant en Wim A. van der Stede voor het artikel Incentive Compensation Packages: the Differering Roles of Financial Performance Management. De prijsuitreiking vindt plaats in augustus op de jaarlijkse bijeenkomst van de Management Accounting Section in New York.

Jansen (RuG), Merchant (University of California) en Van der Stede (London School of Economics) behandelen in hun artikel verschillende internationale cases uit het bedrijfsleven. Op deze manier konden ze de cross-nationale verschillen in het meten van prestaties en stimuleringsmaatregelen vergelijken. Vanwege de toenemende globalisering in het bedrijfsleven is het belangrijk dat studenten vertrouwd zijn met de wijze waarop in het buitenland hier tegenaan wordt gekeken.

Het volledige artikel is te vinden met de volgende gegevens: E. Pieter Jansen, Kenneth A. Merchant, Wim A. Van der Stede, 2009. National Differences in Incentive Compensation Packages: the Differing Roles of Financial Performance Measurement in the United States and the Netherlands, /Accounting, Organizations & Society/, 34 (1), pp. 58-84.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printView this page in: English

Meer nieuws