Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lezing 19 mei: De Europese Economische Samenwerking en de rol van de Euro in tijden van crisis

15 mei 2009

In de lezingenserie 'Groningen meets Europe', onderdeel van de lustrumviering van de RUG, spreken op dinsdag 19 mei Bas Straathof van het Centraal Planbureau en Steven Keuning van de Europese Centrale Bank. Decaan Elmer Sterken van de FEB zal de avond in het Academiegebouw leiden met een introductie en een afsluiting.

Volgens critici gaat de EU vooral over markten en munten en veel te weinig over bijvoorbeeld milieu en mensen. Toch is die economische samenwerking natuurlijk enorm belangrijk. En dat de samenwerking op economisch vlak begon (for good reasons), heeft natuurlijk gevolgen voor de voorsprong die dit facet van samenwerken tot nu toe heeft. Wat is de toekomst voor verder economische samenwerking? Hoe verloopt de samenwerking met recente lidstaten die economisch nog veel in te halen hebben? Wat is eigenlijk het effect van de kredietcrisis voor verdere samenwerking in Europa, vooral voor de Oostelijke lidstaten? Hoe verloopt de Europese financiële integratie en wat is de rol van de Euro in tijden van crisis?

Bas Straathof is onderzoeker bij het Centraal Planbureau. Steven Keuning is Directeur-Generaal Statistiek van de Europese Centrale Bank en voorzitter van het Statistisch Comité van het Europese Systeem van Centrale Banken.

Dinsdag 19 mei, 20.00 uur,
Geertsemazaal, Academiegebouw,
Broerstraat 5, Groningen


Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53

Meer nieuws