Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Prof.dr. G.H. van Kooten wint de RUG Docent van het Jaarprijs 2008

05 februari 2009
Docent van het Jaar prijs 2009

Vanmiddag (05-02-2009) heeft de verkiezing van de RUG-docent van het jaar 2008 plaatsgevonden in het prachtige nieuwe Bernouillegebouw op het Zernikecomplex. Een 9-tal docenten, van elke faculteit één, was gevraagd een korte presentatie te houden van maximaal 6 minuten. Geurt Henk van Kooten kwam als zesde aan de beurt en hield een uitstekende presentatie, die volgens een jurylid duidelijk 'kop en staart' had. De kwaliteit van de presentaties was overigens hoog, hetgeen het spannend en onvoorspelbaar maakte wie zou gaan winnen. Het gejuich was (vooral onder de grote afvaardiging van medewerkers en studenten van de faculteit) dan ook groot toen bleek dat Geurt Henk de publieksprijs van de zaal had gewonnen. Helaas werd de publieksprijs dit jaar mede bepaald door de internetstemmers, waardoor Geurt Henk uiteindelijk naar de tweede plaats zakte.

De prijs van de jury, te weten € 7.500 en een prachtig kunstwerk van de hand van Hans Jouta, werd uitgereikt door de rector magnificus, Frans Zwarts. Hij wist de spanning behoorlijk op te bouwen door een drietal bekend te maken waaruit de jury met enige moeite een winnaar had kunnen aanwijzen. Er was daarom een gedeelde tweede plaats voor M. van der Steen (Economie en Bedrijskunde) en W. Kolkman (Rechten). Als winnaar wees de jury Geurt Henk van Kooten aan. Enigszins overdonderd nam deze de prijs in ontvangst en benadrukte hij in zijn korte dankwoord hoe voor hem het onderwijs en onderzoek ten nauwste met elkaar verweven zijn.

Klik op onderstaande links als je de bijdragen van de verschillende docenten wilt bekijken.
 • Video van de eerste vier colleges
 • Video van de laatste vijf colleges

Klik hier als je het college van Prof.dr. G.H. van Kooten wilt bekijken.

Klik hier als je de prijsuitreiking wilt bekijken.  

Laatst gewijzigd:19 mei 2016 13:59

Meer nieuws

 • 21 april 2021

  Code van de Dode Zeerollen gekraakt

  De Dode Zeerollen, die zo’n zeventig jaar geleden werden ontdekt, bevatten de oudste manuscripten van de Hebreeuwse bijbel (het Oude Testament) en van andere, tot dan toe onbekende Joodse teksten. RUG-onderzoekers hebben via een combinatie van...

 • 09 maart 2021

  Religieus erfgoed: oude cultuur in hedendaagse gemeenschappen

  Veel mensen hebben niet zo’n duidelijk idee van het belang van religieus erfgoed. Student-assistenten Kjelda Glimmerveen en Loïs Bakker leggen het uit. Ze zijn ervan overtuigd dat ook jongeren erfgoed interessant kunnen vinden, als je ze het maar...

 • 04 februari 2021

  Hanneke Muthert benoemd tot adjunct-hoogleraar Godsdienstpsychologie

  Met ingang van 1 februari 2021 bekleedt dr. Hanneke Muthert als adjunct-hoogleraar de leerstoel Godsdienstpsychologie met speciale aandacht voor Geestelijke Verzorging en Welzijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de...