Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Economen Congres Groningen groot succes

06 oktober 2008
Dagvoorzitter Jan Pronk
Dagvoorzitter Jan Pronk

De financiële crisis werd een belangrijk onderwerp van het Economen Congres van afgelopen vrijdag, waar economiestudenten afkwamen op lezingen van onder anderen topman George Möller van Robeco, Frits Bolkestein en Jean-François van Boxmeer van Heineken. Dagvoorzitter Jan Pronk zei te genieten van de discussie, de geëngageerdheid van studenten en de kwaliteit van het congres in de volle Groninger Stadsschouwburg.

Key note speech van George Möller
Speech van Bart van Ark

Speech van Bolkestein
Speech van Buiter


Het Economen Congres Groningen, georganiseerd door studenten van faculteitsvereniging EBF, is het grootste ééndaagse studentencongres voor economen in Nederland.


Tot op het laatste moment was onduidelijk of een van de belangrijke sprekers, directeur Nout Wellink van de Nederlandse Bank, zou kunnen komen. Tijdens het congres werd bekend dat hij aanwezig was bij de geheime besprekingen van de overname van Fortis Nederland.
Het thema van het congres, 'Changing World Order - verschuivende economische machtsverhoudingen', was met de huidige crisis zeer actueel en de sprekers lieten daar hun licht ook over schijnen.

Zie ook:
* Reportage RTV Noord

* Faculteitsvereniging EBF 

* Video - Dr. Michael Koetter: "Eén jaar kredietcrisis: het ergste moet nog komen"

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...