Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Faculteit begint het collegejaar 2008-2009 met 53 (54) nieuwe studenten

22 september 2008
Kerkredactie
Kerkredactie

GRONINGEN - De faculteit godgeleerdheid en godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen start dit jaar met 54 nieuwe studenten.

Dat meldt de decaan van de faculteit, prof. dr. G.H. van Kooten.

In totaal starten 13 studenten met de studierichting godgeleerdheid, 33 studenten met de opleiding godsdienstwetenschap en 7 studenten met de opleiding geestelijke verzorging.

De driejarige theologische bacheloropleiding in Groningen biedt rechtstreeks toegang tot de kerkelijke opleiding van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). In aansluiting op de bachelor kunnen de Groningse theologiestudenten kiezen voor een driejarige predikantsmaster aan de PThU of voor een verkorte tweejarige predikantsmaster.

N.B. 53 (54) nieuwe studenten

Prof.dr. Geurt Henk van Kooten vertelde dat niet in het artikel staat vermeld dat nog 1 student is ingestroomd in de Research Master!

Laatst gewijzigd:05 juli 2016 17:06

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...