Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Voetbaltoernooi Kampen

27 mei 2008
Voetbal in Kampen

Vrijdag 16 mei vond het theologen- en godsdienstwetenschappelijk voetbaltoernooi in Kampen plaats. Het werd een roemruchte dag.

Met zijn achten reisden wij per auto of per trein af naar Kampen. De spelers waren:

Ajacied Job-Jan, Knickerbocker Ibrahim, stille kracht Rick, Henk van P alias Marco van B, diesel Ton, razende Floris, ‘tot hier en niet verder’ Roderick en ondergetekende als harde kern. Een topteam zou later blijken.

De eerste wedstrijden verliepen stroefjes, maar de machine begon langzaam te lopen. Het verlies tegen de broeders uit Kampen was nipt, maar voetballend zag het er goed uit. De twee wedstrijden daarna werden simpel gewonnen. Tegen Amsterdam moest een finaleplek afgedwongen worden. Het overigens zeer sportieve Amsterdam was een goede ploeg. Zij moesten winnen om in de finale te komen, terwijl voor ons een gelijkspel volstond.

De wedstrijd was wat mij betreft vergelijkbaar met de halve finale van ’88, waarin Nederland Duitsland versloeg. Groningen won dan ook van Amsterdam, door zeer gedecideerd te voetballen. Henk van P. alias Marco van B. pakte zijn doelpunten mee en werd met vijf doelpunten topscoorder.

De finale van twee keer 10 minuten was opnieuw tegen Broederweg uit Kampen. Bij de voetballers uit den lande toch wel de grootste angst‘gegner’. Ze winnen dan eigenlijk ook altijd, maar wij waren vastbesloten daar dit jaar verandering in te brengen.

Na de eerste helft stond de brilstand nog op het bord, waarna in de tweede helft de wedstrijd losbrandde. Twee blessures van Ton en Ibrahim nekten ons, daarnaast bleek ook Kampen er nog een schepje boven op te kunnen gooien. Wij waren dichtbij, maar verloren uiteindelijk geflatteerd met 4-1.

Trots ben ik in ieder geval wel, want er werd goed gevoetbald.

Én een troost voor ons, volgend jaar is er weer een kans!