Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fred Leemhuis: Vertaling van de Koran door Kader Abdolah 'te mooi'.

15 mei 2008
Prof.dr. Fred Leemhuis
Prof.dr. Fred Leemhuis

Prof.dr. Fred Leemhuis was op maandag 12 mei 2008 te gast in het NCRV programma "Schepper & Co".

De Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah schreef zijn eigen heel persoonlijke vertaling van de Koran. Voor Schepper & Co geven oud-hoofdredacteur van Trouw Jan Greven, en korankenner- en vertaler Fred Leemhuis hun commentaar.

(link niet meer werkend)

Laatst gewijzigd:13 oktober 2016 13:30

Meer nieuws

 • 18 september 2018

  Swingend veldwerk in Haagse migrantenkerken

  Wie er oog voor heeft, vindt honderden migrantenkerken in ons land, vooral in de grote steden. Antropologisch gezien werelden op zichzelf. Hoe gaat men daar om met thema’s als gezondheid, seksualiteit, veiligheid? Wilde verhalen doen soms de ronde....

 • 10 september 2018

  Nieuwe Gerardus van der Leeuw Fellow Rosalind Hackett

  Prof. dr. Rosalind I.J. Hackett zal van augustus tot december 2018 als derde Gerardus van der Leeuw Fellow werkzaam zijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 05 september 2018

  Dr. Andrew Irving Docent van het Jaar Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

  In de Doopsgezinde Kerk te Groningen werd op woensdag 5 september 2018, traditiegetrouw tijdens de opening van het academisch jaar van de faculteit, de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing Docent van het Jaar 2018 van de faculteit Godgleerdheid...