Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Fred Leemhuis: Vertaling van de Koran door Kader Abdolah 'te mooi'.

15 mei 2008
Prof.dr. Fred Leemhuis
Prof.dr. Fred Leemhuis

Prof.dr. Fred Leemhuis was op maandag 12 mei 2008 te gast in het NCRV programma "Schepper & Co".

De Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah schreef zijn eigen heel persoonlijke vertaling van de Koran. Voor Schepper & Co geven oud-hoofdredacteur van Trouw Jan Greven, en korankenner- en vertaler Fred Leemhuis hun commentaar.

(link niet meer werkend)

Laatst gewijzigd:13 oktober 2016 13:30

Meer nieuws

 • 27 juni 2019

  NWO-subsidie voor drie nieuwe promovendi in de geesteswetenschappen

  Van de complexe interacties tussen online fanactiviteiten, fictionele werelden en het dagelijks leven tot het Noord-Nederlandse landschap als kritisch materiaal en de aantasting van het spraakvermogen bij Parkinsonpatiënten: drie talentvolle aankomende...

 • 18 juni 2019

  God ervaren in een vreemd land

  Op donderdag 27 juni 2019 verdedigt Victor Counted zijn proefschrift Experiencing God in a Foreign Land, waarin hij heeft onderzocht wat de psychologische effecten zijn van van zowel religieuze als plaatservaringen in migratie-, jeugd- en gezondheidscontexten...

 • 13 juni 2019

  Luisa Lesage Gárriga promoveert op analyse van Plutarchus

  Op 20 juni 2019 zal Luisa Lesage Gárriga haar proefschrift getiteld De facie quae in orbe lunae apparet: Textual edition with commentary verdedigen om de PhD-graad in Griekse Filologie te krijgen aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap...