Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fred Leemhuis: Vertaling van de Koran door Kader Abdolah 'te mooi'.

15 mei 2008
Prof.dr. Fred Leemhuis
Prof.dr. Fred Leemhuis

Prof.dr. Fred Leemhuis was op maandag 12 mei 2008 te gast in het NCRV programma "Schepper & Co".

De Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah schreef zijn eigen heel persoonlijke vertaling van de Koran. Voor Schepper & Co geven oud-hoofdredacteur van Trouw Jan Greven, en korankenner- en vertaler Fred Leemhuis hun commentaar.

(link niet meer werkend)

Laatst gewijzigd:13 oktober 2016 13:30

Meer nieuws

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 15 november 2018

  Theologie en Religiewetenschappen Topopleiding én beste opleiding in hun categorie

  De bacheloropleidingen Theologie en Religiewetenschappen van de RUG krijgen van de Keuzgids Universiteiten 2019 het kwaliteitszegel Topopleiding, en zijn dit jaar ook beide de allerbeste bacheloropleiding van Nederland binnen hun categorie.