Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Maarten van der Vlerk hoogleraar Stochastic Optimization

28 april 2008
Maarten van der Vlerk
Maarten van der Vlerk

Maarten van der Vlerk is per 1 maart 2008 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bekleedt de leerstoel Stochastic Optimization, binnen het onderzoeksinstituut OPERA (Operations Management and Operations Research) bij de vakgroep Operations. Het vakgebied van Van der Vlerks leerstoel richt zich op ontwerp, analyse en implementatie van wiskundige optimaliseringsmodellen om besluitvorming onder onzekerheid te ondersteunen.

Van der Vlerk (Assen, 1961) studeerde econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in de Economische Wetenschappen op het proefschrift ‘Stochastic Programming with Integer Recourse’. In 1999 ontving hij een prestigieuze beurs als Akademie-onderzoeker bij de KNAW. Sinds 2006 is hij bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG opleidingsdirecteur voor de bacheloropleiding Econometrics en de master Econometrics, Operations Research & Actuarial Studies.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...