Maarten van der Vlerk hoogleraar Stochastic Optimization

28 april 2008
Maarten van der Vlerk

Maarten van der Vlerk is per 1 maart 2008 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bekleedt de leerstoel Stochastic Optimization, binnen het onderzoeksinstituut OPERA (Operations Management and Operations Research) bij de vakgroep Operations. Het vakgebied van Van der Vlerks leerstoel richt zich op ontwerp, analyse en implementatie van wiskundige optimaliseringsmodellen om besluitvorming onder onzekerheid te ondersteunen.

Van der Vlerk (Assen, 1961) studeerde econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in de Economische Wetenschappen op het proefschrift ‘Stochastic Programming with Integer Recourse’. In 1999 ontving hij een prestigieuze beurs als Akademie-onderzoeker bij de KNAW. Sinds 2006 is hij bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG opleidingsdirecteur voor de bacheloropleiding Econometrics en de master Econometrics, Operations Research & Actuarial Studies.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52