Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Maarten van der Vlerk hoogleraar Stochastic Optimization

28 april 2008
Maarten van der Vlerk
Maarten van der Vlerk

Maarten van der Vlerk is per 1 maart 2008 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bekleedt de leerstoel Stochastic Optimization, binnen het onderzoeksinstituut OPERA (Operations Management and Operations Research) bij de vakgroep Operations. Het vakgebied van Van der Vlerks leerstoel richt zich op ontwerp, analyse en implementatie van wiskundige optimaliseringsmodellen om besluitvorming onder onzekerheid te ondersteunen.

Van der Vlerk (Assen, 1961) studeerde econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in de Economische Wetenschappen op het proefschrift ‘Stochastic Programming with Integer Recourse’. In 1999 ontving hij een prestigieuze beurs als Akademie-onderzoeker bij de KNAW. Sinds 2006 is hij bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG opleidingsdirecteur voor de bacheloropleiding Econometrics en de master Econometrics, Operations Research & Actuarial Studies.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...