Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

[Video] Van Veen's European Top Managers Project brengt bedrijfselite in kaart

22 april 2008


Kan een Zweed aan de top staan van een groot Nederlands bedrijf? Jazeker, dat bleek al toen voormalig IKEA-topman Moberg aangesteld werd bij supermarktconcern Ahold. Lukt het een Nederlander dan ook snel in Zweden? Dat is nog maar de vraag. Er blijken namelijk grote verschillen te zijn in de wijze van samenstelling van de top van grote bedrijven in Europa. 
 

Dr. Kees van Veen is coördinator van het European Top Managers Project aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, dat deze verschillen in de komende jaren in kaart gaat brengen. In eerste instantie gaat het daarbij om de vraag hoe de verschillende raden van bestuur en raden van commissarissen zijn samengesteld, niet alleen wat betreft nationaliteit, maar ook wat betreft grootte, leeftijd, geslacht, opleiding en ga zo maar door.

Andere belangrijke vragen die met dit project moeten worden beantwoord: Hoe maken mensen carrière binnen de bedrijven? Bestaat er bijvoorbeeld zoiets als een 'old boys network'? Student International Business & Management Floris van der Lee onderzoekt welke ontwikkelingen mensen doormaken voor ze aan de top belanden.

De resultaten van het project zullen uiteindelijk meer inzicht geven in de werking van de Europese economie. 

Zie ook persbericht [20 mrt 2008]: Nederlandse bedrijfselite verreweg het meest internationaal van Europa 

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...