Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

[Video] Van Veen's European Top Managers Project brengt bedrijfselite in kaart

22 april 2008


Kan een Zweed aan de top staan van een groot Nederlands bedrijf? Jazeker, dat bleek al toen voormalig IKEA-topman Moberg aangesteld werd bij supermarktconcern Ahold. Lukt het een Nederlander dan ook snel in Zweden? Dat is nog maar de vraag. Er blijken namelijk grote verschillen te zijn in de wijze van samenstelling van de top van grote bedrijven in Europa. 
 

Dr. Kees van Veen is coördinator van het European Top Managers Project aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, dat deze verschillen in de komende jaren in kaart gaat brengen. In eerste instantie gaat het daarbij om de vraag hoe de verschillende raden van bestuur en raden van commissarissen zijn samengesteld, niet alleen wat betreft nationaliteit, maar ook wat betreft grootte, leeftijd, geslacht, opleiding en ga zo maar door.

Andere belangrijke vragen die met dit project moeten worden beantwoord: Hoe maken mensen carrière binnen de bedrijven? Bestaat er bijvoorbeeld zoiets als een 'old boys network'? Student International Business & Management Floris van der Lee onderzoekt welke ontwikkelingen mensen doormaken voor ze aan de top belanden.

De resultaten van het project zullen uiteindelijk meer inzicht geven in de werking van de Europese economie. 

Zie ook persbericht [20 mrt 2008]: Nederlandse bedrijfselite verreweg het meest internationaal van Europa 

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...