Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Degenkamp: "Beslissing Uruzgan missie niet baseren op geleden verliezen"

17 december 2007

Uit: Staatscourant

Uruzgan en de denkfout van het geleden verlies

Het is te begrijpen dat vertegenwoordigers van het thuisfront, verwanten van Nederlandse militairen, vóór een voortzetting van de missie in Uruzgan zijn omdat anders de gebrachte offers in mensenlevens en geld zinloos zijn geweest. Of de missie in Afghanistan moet worden doorgezet of gestopt, moet niet gebaseerd zijn op 'sunk costs' maar op iets anders, betoogt de J.Th. Degenkamp - oud-hoogleraar Rechtswetenschap aan de faculteit: op de afweging van de kansen dat de beoogde toekomstige doelen worden bereikt en welke offers daar hoogstwaarschijnlijk voor moeten worden gebracht.

Om het gehele artikel te lezen: pagina 5 uit de Staatscourant, nr 241, 12 december 2007.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws