Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Degenkamp: "Beslissing Uruzgan missie niet baseren op geleden verliezen"

17 december 2007

Uit: Staatscourant

Uruzgan en de denkfout van het geleden verlies

Het is te begrijpen dat vertegenwoordigers van het thuisfront, verwanten van Nederlandse militairen, vóór een voortzetting van de missie in Uruzgan zijn omdat anders de gebrachte offers in mensenlevens en geld zinloos zijn geweest. Of de missie in Afghanistan moet worden doorgezet of gestopt, moet niet gebaseerd zijn op 'sunk costs' maar op iets anders, betoogt de J.Th. Degenkamp - oud-hoogleraar Rechtswetenschap aan de faculteit: op de afweging van de kansen dat de beoogde toekomstige doelen worden bereikt en welke offers daar hoogstwaarschijnlijk voor moeten worden gebracht.

Om het gehele artikel te lezen: pagina 5 uit de Staatscourant, nr 241, 12 december 2007.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...