Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scriptieprijs Vereniging van Registercontrollers voor student PMCO

02 december 2007
Prijsuitreiking
Prijsuitreiking

Henk Snapper, student aan de Post Master Controllersopleiding (PMCO) van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, heeft de jaarlijkse scriptieprijs gewonnen van de landelijke Vereniging van Registercontrollers (VRC). De prijs is uitgereikt op het jaarcongres van het Controllers Instituut in november te Rotterdam. Juryvoorzitter was Prof.dr. C. G. Koedijk, decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen in Tilburg.

De scriptie is gekozen uit genomineerden van acht verschillende universiteiten. Het juryrapport stelt over Snappers scriptie over naar risicomanagement in de gezondheidszorg: "Het wetenschappelijk niveau van deze scriptie is door de jury als hoog beoordeeld en wordt gezien als een aanzet voor een proefschrift. De jury is daarnaast zeer positief over de methodologie, schrijfstijl en de gedegen literatuurlijst."

Nieuwe risico's
Snapper bestudeerde risicomanagement in de gezondheidszorg, omdat deze sector zich geconfronteerd ziet met een complexe en snel veranderende omgeving. De instellingen worden voortdurend blootgesteld aan allerlei nieuwe risico’s, zoals de invoering van marktwerking, veranderende financieringssystemen, technologische en medische ontwikkelingen en de verdergaande individualisering.

Erkende opleiding
De Groningse controllersopleiding is een van de opleidingen die officieel erkend is door de Vereniging van Registercontrollers. Zij beschouwen erkende opleidingen als "een betrouwbare keuze voor de financiële top". Met de VRC scriptieprijs wil de VRC de kwaliteit van scripties en daarmee de kwaliteit van het postdoctoraal RC-onderwijs verhogen.

www.rug.nl/feb/pmco

Drs. H.A. Snapper RC RA MA, Integraal risicomanagement in de gezondheidszorg – Is integraal risicomanagement toepasbaar bij Nederlandse gezondheidszorginstellingen?

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws