Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Theologie en Godsdienstwetenschap in Groningen en Leiden volgens Elsevier beste opleidingen!

08 november 2007

In het Elsevier themanummer Studeren (oktober 2007) komt volgens het oordeel van de hoogleraren die aan de faculteiten Theologie en Godsdienstwetenschap in Nederland verbonden zijn alleen Leiden er beter vanaf. Daarna volgt Groningen en op grote afstand de VU in Amsterdam. Vervolgens de Radboud Universiteit in Nijmegen , de KTU Utrecht, de Universiteit Utrecht, Tilburg en de UvA Amsterdam.

Hoezeer Leiden en Groningen boven de rest van het veld uitsteken blijkt uit het percentage stemmen dat aan de beide oudste universiteiten een eerste plaats toekende voor de velden bachelorprogramma, masterprogramma, kwaliteit docenten, en kwaliteit wetenschappelijke publicaties. Leiden scoorde bij 37 % van de ondervraagde hoogleraren een eerste plaats, Groningen behaalde een score van 27% en nr. 3, de VU 9%. De anderen kwamen niet verder dan 5%. Kampen I & II en Apeldoorn komen in het stuk niet voor. 

Daarmee behaalde Groningen een 3x zo hoog percentage als de VU. Een eerste plaats was er voor de kwaliteit van de Groningse docenten en een tweede plaats gold voor de bachelor- en masteronderdelen en kwaliteit wetenschappelijke publicaties.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:10

Meer nieuws

 • 27 juni 2019

  NWO-subsidie voor drie nieuwe promovendi in de geesteswetenschappen

  Van de complexe interacties tussen online fanactiviteiten, fictionele werelden en het dagelijks leven tot het Noord-Nederlandse landschap als kritisch materiaal en de aantasting van het spraakvermogen bij Parkinsonpatiënten: drie talentvolle aankomende...

 • 18 juni 2019

  God ervaren in een vreemd land

  Op donderdag 27 juni 2019 verdedigt Victor Counted zijn proefschrift Experiencing God in a Foreign Land, waarin hij heeft onderzocht wat de psychologische effecten zijn van van zowel religieuze als plaatservaringen in migratie-, jeugd- en gezondheidscontexten...

 • 13 juni 2019

  Luisa Lesage Gárriga promoveert op analyse van Plutarchus

  Op 20 juni 2019 zal Luisa Lesage Gárriga haar proefschrift getiteld De facie quae in orbe lunae apparet: Textual edition with commentary verdedigen om de PhD-graad in Griekse Filologie te krijgen aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap...