Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Theologie en Godsdienstwetenschap in Groningen en Leiden volgens Elsevier beste opleidingen!

08 november 2007

In het Elsevier themanummer Studeren (oktober 2007) komt volgens het oordeel van de hoogleraren die aan de faculteiten Theologie en Godsdienstwetenschap in Nederland verbonden zijn alleen Leiden er beter vanaf. Daarna volgt Groningen en op grote afstand de VU in Amsterdam. Vervolgens de Radboud Universiteit in Nijmegen , de KTU Utrecht, de Universiteit Utrecht, Tilburg en de UvA Amsterdam.

Hoezeer Leiden en Groningen boven de rest van het veld uitsteken blijkt uit het percentage stemmen dat aan de beide oudste universiteiten een eerste plaats toekende voor de velden bachelorprogramma, masterprogramma, kwaliteit docenten, en kwaliteit wetenschappelijke publicaties. Leiden scoorde bij 37 % van de ondervraagde hoogleraren een eerste plaats, Groningen behaalde een score van 27% en nr. 3, de VU 9%. De anderen kwamen niet verder dan 5%. Kampen I & II en Apeldoorn komen in het stuk niet voor. 

Daarmee behaalde Groningen een 3x zo hoog percentage als de VU. Een eerste plaats was er voor de kwaliteit van de Groningse docenten en een tweede plaats gold voor de bachelor- en masteronderdelen en kwaliteit wetenschappelijke publicaties.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:10

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...