Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

5 Oktober, Economen Congres 2007: 'Gearing up for growth'

25 september 2007
ECG 2007
ECG 2007

Het achttiende Economen Congres Groningen (ECG) vindt plaats op vrijdag 5 oktober 2007 in de Stadsschouwburg te Groningen. Het congres is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door studenten van de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging (EBF), in samenwerking met de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en alumnivereniging VERAF. Het Economen Congres Groningen 2007 heeft als thema: "Gearing up for growth".

De dagvoorzitter is voormalig Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas en sprekers zijn: J.M. van der Does de Willebois (CFO NYSE Euronext), M.C.R Klein Essink (tv presentator en initiator 'Day for Change'), D. Laman Trip (ING Nederland, initiator 'Day for Change'). B.W. Lensink (Professor Finance and Financial Markets RUG), A. Pechtold (fractievoorzitter D66), J.H. Schraven (Corus Group, VNO NCW), C.A.S. Selker (Towers Perrin), S.J.G. van Wijnbergen (Wereldbank, SG Ministerie EZ) en J.H.M Willems (Ondernemingskamer).

Ruim 600 studenten, alumni, medewerkers van de faculteit en bedrijfsdeelnemers wonen het congres bij. Dit jaar gaan de deelnemers zich via lezingen en masterclasses verdiepen in de ontwikkelingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden op het gebied van investeringen. Aan de hand van een viertal subthema’s is er onder andere aandacht voor de recente ontwikkelingen op de financiële markten, directe investeringen, investeren in human capital en investeringsmogelijkheden in ontwikkelingslanden.

In de voorgaande jaren heeft het ECG, het grootste studentencongres voor economen in Nederland, een indrukwekkende reputatie opgebouwd. De Stadsschouwburg van Groningen is de vaste locatie voor het congres, dat wordt onderbroken voor een luxe lunch en wordt afgesloten met een diner in de Mediacentrale in de stad.

Zie ook eerder nieuwsbericht

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws