Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

KNVB-directeur betaald voetbal Henk Kesler geeft college Sporteconomie

12 juni 2007
KNVB
KNVB

Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft vanmiddag een gastcollege gegeven voor het vak Sporteconomie van prof. Ruud Koning. In dit vak worden ontwikkelingen in de sportwereld vanuit een economisch perspectief geanalyseerd.

Kesler behandelde in zijn college een aantal onderwerpen die studenten naar voren brachten, zoals:  Moet er een topklasse amateurs komen? Hoe kan de bodem van de Eerste Divisie nieuw leven in worden geblazen?  Hoe succesvol zijn de playoffs? Hoe werkt het licentiesysteem betaald voetbal en hoe succesvol is het? Hoe zit het met het Eredivisie vrouwenvoetbal? En met de  verkoop van de televisierechten komend najaar? Hoe werkt de  voetbalwet?

Henk Kesler is in 1972 afgestudeerd aan de juridische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen.  

Fotoverslag van het college:

Prof Ruud Koning en Henk Kesler
Prof Ruud Koning en Henk Kesler
Henk Kesler
Henk Kesler
Bezoekende studenten
Bezoekende studenten
Presentatie
Presentatie
Presentatie
Presentatie
Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...