Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Degenkamp: 'Werknemers, wordt wakker!'

17 mei 2007

Uit: Staatscourant

Werknemers, wordt wakker!

De benarde positie waarin de werknemers van ABN Amro zich nu bevinden is voor een belangrijk deel te wijten aan de laksheid van de vakbeweging. Die heeft nagelaten de factor ‘human capital’ een gelijkwaardige positie te verschaffen binnen ondernemingen. De commissarissen van grote ondernemingen hebben zeer veel macht vergaard en de vakbeweging stond erbij en keek ernaar. J. Th. Degenkamp, oud-hoogleraar Rechtswetenschap aan de faculteit, vindt het hoog tijd voor herstel van het machtsevenwicht tussen geld en mensen.

Om het gehele artikel te lezen: pagina 5 uit de Staatscourant, nr. 93, 15 mei 2007

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...