Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Degenkamp: 'Werknemers, wordt wakker!'

17 mei 2007

Uit: Staatscourant

Werknemers, wordt wakker!

De benarde positie waarin de werknemers van ABN Amro zich nu bevinden is voor een belangrijk deel te wijten aan de laksheid van de vakbeweging. Die heeft nagelaten de factor ‘human capital’ een gelijkwaardige positie te verschaffen binnen ondernemingen. De commissarissen van grote ondernemingen hebben zeer veel macht vergaard en de vakbeweging stond erbij en keek ernaar. J. Th. Degenkamp, oud-hoogleraar Rechtswetenschap aan de faculteit, vindt het hoog tijd voor herstel van het machtsevenwicht tussen geld en mensen.

Om het gehele artikel te lezen: pagina 5 uit de Staatscourant, nr. 93, 15 mei 2007

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...