Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Degenkamp: 'Werknemers, wordt wakker!'

17 mei 2007

Uit: Staatscourant

Werknemers, wordt wakker!

De benarde positie waarin de werknemers van ABN Amro zich nu bevinden is voor een belangrijk deel te wijten aan de laksheid van de vakbeweging. Die heeft nagelaten de factor ‘human capital’ een gelijkwaardige positie te verschaffen binnen ondernemingen. De commissarissen van grote ondernemingen hebben zeer veel macht vergaard en de vakbeweging stond erbij en keek ernaar. J. Th. Degenkamp, oud-hoogleraar Rechtswetenschap aan de faculteit, vindt het hoog tijd voor herstel van het machtsevenwicht tussen geld en mensen.

Om het gehele artikel te lezen: pagina 5 uit de Staatscourant, nr. 93, 15 mei 2007

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...