Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kwaliteitsimpuls voor economie en bedrijfskunde met tien nieuwe hoogleraren

11 december 2006

De faculteiten economie en bedrijfskunde hebben de financiële ruimte gecreëerd om tien nieuwe hoogleraren aan te trekken. Er wordt geworven onder de internationale academische top op de expertisegebieden: Microeconomics, Applied Statistics, Operations Research, Strategy & Industrial Dynamics, Entrepreneurship, Financial Accounting, Corporate Finance, Product Development, Management Accounting en Logistics.

Teun van Duinen
Teun van Duinen
"We hebben dit succes behaald na lange begrotingsbesprekingen met het College van Bestuur van de RUG", vertelt Teun van Duinen, PH Middelen in het faculteitsbestuur. "Het is bovendien het startschot voor de uitvoering van een zeer belangrijk onderdeel van onze strategie: het geven van een grootschalige kwaliteitsimpuls aan onze faculteiten. De beide faculteitsbesturen achten dit een zeer verantwoorde besteding van een belangrijk deel van onze reservepositie. En we zijn blij dat het College van Bestuur ons heeft willen volgen in ons kwaliteitsstreven en de daaraan gekoppelde financiële gevolgen. We gaan werven in binnen- en buitenland en willen uiteraard ook graag gebruik maken van de netwerken die onze facultaire wetenschappers al hebben opgebouwd."
Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...