Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Economie hoogleraar Aart Bosman in portrettengalerij universiteit

08 december 2006
Portret
Portret

Een schilderij van emeritus hoogleraar prof.dr. Aart Bosman is opgenomen in de portrettengalerij van de RUG. Het schilderij, gemaakt door J.M.C. Asselbergs, komt te hangen in de faculteitskamer economie in het Academiegebouw.

De traditie van het schilderen van portretten is in 1618 begonnen met de afbeelding van de eerste vier rectores van de RUG. In de loop der jaren is een zeer gevarieerde verzameling van 243 portretten ontstaan. Sinds de Senaatskamer vol is komen te hangen met diverse hoogleraarportretten in 2000, wordt de portrettengalerij voortgezet in de desbetreffende faculteitskamer.


Aart Bosman

Bosman, emeritus hoogleraar bestuurlijke informatiekunde aan de Faculteit der Economische Wetenschappen, is de pionier en grondlegger van het vakgebied Bestuurlijke Informatiekunde in Nederland. Hij heeft een lange reeks Nederlandse en internationale publicaties op zijn naam staan. Meer dan twintig promovendi waaronder inmiddels tien hoogleraren komen uit zijn leerschool.

Bosman onthult portret
Bosman onthult portret

Zijn boeken zijn veel gebruikt in het hoger onderwijs. Er is bovendien een prijs naar hem genoemd: de Aart Bosman Prijs voor het beste ICT-onderzoek, die elke twee jaar wordt toegekend.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...