Economie hoogleraar Aart Bosman in portrettengalerij universiteit

08 december 2006
Portret

Een schilderij van emeritus hoogleraar prof.dr. Aart Bosman is opgenomen in de portrettengalerij van de RUG. Het schilderij, gemaakt door J.M.C. Asselbergs, komt te hangen in de faculteitskamer economie in het Academiegebouw.

De traditie van het schilderen van portretten is in 1618 begonnen met de afbeelding van de eerste vier rectores van de RUG. In de loop der jaren is een zeer gevarieerde verzameling van 243 portretten ontstaan. Sinds de Senaatskamer vol is komen te hangen met diverse hoogleraarportretten in 2000, wordt de portrettengalerij voortgezet in de desbetreffende faculteitskamer.

Aart Bosman

Bosman, emeritus hoogleraar bestuurlijke informatiekunde aan de Faculteit der Economische Wetenschappen, is de pionier en grondlegger van het vakgebied Bestuurlijke Informatiekunde in Nederland. Hij heeft een lange reeks Nederlandse en internationale publicaties op zijn naam staan. Meer dan twintig promovendi waaronder inmiddels tien hoogleraren komen uit zijn leerschool.

Bosman onthult portret

Zijn boeken zijn veel gebruikt in het hoger onderwijs. Er is bovendien een prijs naar hem genoemd: de Aart Bosman Prijs voor het beste ICT-onderzoek, die elke twee jaar wordt toegekend.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50
printView this page in: English