Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie: 'Krediet op rantsoen'

13 september 2006

Geldgevers en geldnemers in de kredietsector kampen vaak met gebrek aan informatie. Soms kunnen geldgevers de eigenschappen van geldnemers moeilijk beoordelen. En dan is er nog de moral hazard; geldnemers besteden het geld op een andere wijze dan was overeengekomen. Het gevolg is het almaar uitdijen van schuldcontracten en -voorwaarden, iets wat uiteindelijk leidt tot kredietrantsoenering. Thi Thu Tra Pham verrichtte theoretisch en empirisch onderzoek. Dat laatste vooral naar de situatie in Vietnam, een land waarin financiële systemen nog niet volledig zijn uitontwikkeld.

CV
Thi Thu Tra Pham (Vietnam, 1973) studeerde economie in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de onderzoekschool SOM. Pham promoveert op 21 september tot doctor in de economische wetenschappen bij prof.dr. R. Lensink en prof.dr. B. Scholtens. De titel van het proefschrift luidt: Essays on borrowing and debt contracting: A theoretical inspection with empirical evidence for Vietnam. Pham keert terug naar de Can Tho University in Vietnam, waar ze al eerder werkte als docent Economics an Business Administration.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...