Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Promotie: 'Krediet op rantsoen'

13 september 2006

Geldgevers en geldnemers in de kredietsector kampen vaak met gebrek aan informatie. Soms kunnen geldgevers de eigenschappen van geldnemers moeilijk beoordelen. En dan is er nog de moral hazard; geldnemers besteden het geld op een andere wijze dan was overeengekomen. Het gevolg is het almaar uitdijen van schuldcontracten en -voorwaarden, iets wat uiteindelijk leidt tot kredietrantsoenering. Thi Thu Tra Pham verrichtte theoretisch en empirisch onderzoek. Dat laatste vooral naar de situatie in Vietnam, een land waarin financiële systemen nog niet volledig zijn uitontwikkeld.

CV
Thi Thu Tra Pham (Vietnam, 1973) studeerde economie in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de onderzoekschool SOM. Pham promoveert op 21 september tot doctor in de economische wetenschappen bij prof.dr. R. Lensink en prof.dr. B. Scholtens. De titel van het proefschrift luidt: Essays on borrowing and debt contracting: A theoretical inspection with empirical evidence for Vietnam. Pham keert terug naar de Can Tho University in Vietnam, waar ze al eerder werkte als docent Economics an Business Administration.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws