Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie: 'Krediet op rantsoen'

13 september 2006

Geldgevers en geldnemers in de kredietsector kampen vaak met gebrek aan informatie. Soms kunnen geldgevers de eigenschappen van geldnemers moeilijk beoordelen. En dan is er nog de moral hazard; geldnemers besteden het geld op een andere wijze dan was overeengekomen. Het gevolg is het almaar uitdijen van schuldcontracten en -voorwaarden, iets wat uiteindelijk leidt tot kredietrantsoenering. Thi Thu Tra Pham verrichtte theoretisch en empirisch onderzoek. Dat laatste vooral naar de situatie in Vietnam, een land waarin financiële systemen nog niet volledig zijn uitontwikkeld.

CV
Thi Thu Tra Pham (Vietnam, 1973) studeerde economie in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de onderzoekschool SOM. Pham promoveert op 21 september tot doctor in de economische wetenschappen bij prof.dr. R. Lensink en prof.dr. B. Scholtens. De titel van het proefschrift luidt: Essays on borrowing and debt contracting: A theoretical inspection with empirical evidence for Vietnam. Pham keert terug naar de Can Tho University in Vietnam, waar ze al eerder werkte als docent Economics an Business Administration.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...