Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie: 'Equitisation werkt in Vietnam even goed als privatisering'

29 juni 2006

Equitisation is de Vietnamese variant van privatisering. Het proefschrift van Truong Dong Loc gaat voor een groot deel over de vraag wat het effect van equitisation is op de prestaties van de bedrijven.

Uit het onderzoek bleek dat de winstgevendheid, efficiëntie en het inkomen van werknemers toenamen. Opmerkelijk, want het verschil tussen equitisation en privatisering is dat bij equitisation het aandeel dat de staat en werknemers behouden, aanzienlijk groter is dan bij privatisering. In de literatuur worden de verbeterde prestaties van geprivatiseerde bedrijven vaak toegeschreven aan de controle van aandeelhouders van buitenaf. Een bewering die nu dus enigszins op losse schroeven staat.

Curriculum vitae
Truong Dong Loc (Vietnam, 1972) studeerde aan het Asian Institute of Technology in Bangkok. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Centre for Development Studies aan de faculteit Economie. Truong Dong Loc promoveert op 6 juli 2006 bij prof.dr. B.W. Lensink op het proefschrift: Equitisation and Stock-Market development. The case of Vietnam. Truong is verbonden aan de Can Tho University in Vietnam.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws