Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie: 'Equitisation werkt in Vietnam even goed als privatisering'

29 juni 2006

Equitisation is de Vietnamese variant van privatisering. Het proefschrift van Truong Dong Loc gaat voor een groot deel over de vraag wat het effect van equitisation is op de prestaties van de bedrijven.

Uit het onderzoek bleek dat de winstgevendheid, efficiëntie en het inkomen van werknemers toenamen. Opmerkelijk, want het verschil tussen equitisation en privatisering is dat bij equitisation het aandeel dat de staat en werknemers behouden, aanzienlijk groter is dan bij privatisering. In de literatuur worden de verbeterde prestaties van geprivatiseerde bedrijven vaak toegeschreven aan de controle van aandeelhouders van buitenaf. Een bewering die nu dus enigszins op losse schroeven staat.

Curriculum vitae
Truong Dong Loc (Vietnam, 1972) studeerde aan het Asian Institute of Technology in Bangkok. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Centre for Development Studies aan de faculteit Economie. Truong Dong Loc promoveert op 6 juli 2006 bij prof.dr. B.W. Lensink op het proefschrift: Equitisation and Stock-Market development. The case of Vietnam. Truong is verbonden aan de Can Tho University in Vietnam.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...