Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Balkenende bezoekt Energy Delta Research Centre

26 juni 2006
Minister-president Balkenende
Minister-president Balkenende

Minister-president Balkenende brengt woensdag 28 juni een bezoek aan het Energy Delta Research Centre (EDReC) , gevestigd aan de Faculteit der Economische Wetenschappen. Dr. Bert Wiersema, zakelijk directeur van het EDReC, ontvangt de minister-president samen met Simon Kuipers, voorzitter van het CvB van de RUG.

Naast een rondgang langs verschillende laboratoria, krijgen Balkenende en zijn delegatie een introductie over het EDReC en is er een gesprek met verschillende betrokkenen, waaronder ook decaan Tom Wansbeek van de economische faculteit.

EDReC
Het Energy Delta Research Centre is een interdisciplinair onderzoekscentrum, waarin wetenschappers op het gebied van energieonderzoek uit verschillende faculteiten participeren. Het doel van het Centrum is om een wetenschappelijke bijdrage te leveren aan duurzame energieproductie en -consumptie. Wetenschappelijk directeur van het EDReC is hoogleraar economie Catrinus Jepma.

Het bezoek aan het EDReC is onderdeel van een werkbezoek dat de minister-president brengt aan de stad Groningen rondom het thema: 'Duurzame kenniseconomie, energie en milieu'. Balkenende zal ook een bezoek brengen aan de NV Nederlandse Gasunie, het Stadhuis en het bedrijf Bioclear dat duurzame milieu-technologie ontwikkelt.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...