Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Balkenende bezoekt Energy Delta Research Centre

26 juni 2006
Minister-president Balkenende
Minister-president Balkenende

Minister-president Balkenende brengt woensdag 28 juni een bezoek aan het Energy Delta Research Centre (EDReC) , gevestigd aan de Faculteit der Economische Wetenschappen. Dr. Bert Wiersema, zakelijk directeur van het EDReC, ontvangt de minister-president samen met Simon Kuipers, voorzitter van het CvB van de RUG.

Naast een rondgang langs verschillende laboratoria, krijgen Balkenende en zijn delegatie een introductie over het EDReC en is er een gesprek met verschillende betrokkenen, waaronder ook decaan Tom Wansbeek van de economische faculteit.

EDReC
Het Energy Delta Research Centre is een interdisciplinair onderzoekscentrum, waarin wetenschappers op het gebied van energieonderzoek uit verschillende faculteiten participeren. Het doel van het Centrum is om een wetenschappelijke bijdrage te leveren aan duurzame energieproductie en -consumptie. Wetenschappelijk directeur van het EDReC is hoogleraar economie Catrinus Jepma.

Het bezoek aan het EDReC is onderdeel van een werkbezoek dat de minister-president brengt aan de stad Groningen rondom het thema: 'Duurzame kenniseconomie, energie en milieu'. Balkenende zal ook een bezoek brengen aan de NV Nederlandse Gasunie, het Stadhuis en het bedrijf Bioclear dat duurzame milieu-technologie ontwikkelt.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...